Srbijagas kupio Bijeljina-gas i tek će da se širi u BiH - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Srbijagas kupio Bijeljina-gas i tek će da se širi u BiH

  Srbijagas je preuzeo 80 odsto udela u kompaniji Bijeljina-gas, osnovanoj 2009. godine radi gasifikacije grada, izjavio je bijeljinski advokat Miloš Stevanović.

  Stevanović, koji je i savetnik generalnog direktora kompanije Dušana Bajatovića i Srbijagasa za investicije kompanije u Republici Srpskoj i BiH, rekao je za Srnu da se na ovaj način potvrđuje snaga veza Srpske i Srbije i kroz energetski sektor.

  “Srbijagas ima nameru da završi projekat gasifikacije Bijeljine vrlo brzo, a strategija kompanije je dugoročnija i obuhvata širenje poslovanja u regionu, tako da Republika Srpska ima čast i zadovoljstvo da dočeka jednog od najvećih srpskih investitora”, rekao je Stevanović.

  Prema njegovim rečima, do sada je vlasnik Bijeljina-gasa 80 odsto bila društvena kompanija Novi Sad-gas, a 20 odsto grad Bijeljina.

  “Partner iz Novog Sada je poslednje tri-četiri godine imao poteškoća kada je u pitanju finansiranje projekta, a bio je dužan i Srbijagasu, tako da je faktički Srbijagas za deo dugova kupio kompaniju Bijeljina-gas”, rekao je Stevanović.

  On je dodao da je u Bijeljina-gas već postavljena nova uprava i formiran Upravni odbor u kojem grad Bijeljina ima jednog predstavnika, a Srbijagas četiri.

  Kako kaže gasovod od Šepka do Bijeljine dug je 24 kilometra i može vrlo brzo da bude pušten u rad, i dodaje da je mreža gasovoda od 320 kilometara u gradu funkcionalna. Vrednost projekta gasifikacije u Bijeljini je 30 miliona evra.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE