Srbima je najteže da odu na odmor: Evo koliko KASKAMO za Evropljanima po kvalitetu života

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbima je najteže da odu na odmor: Evo koliko KASKAMO za Evropljanima po kvalitetu života

  Prosečan građanin Srbije sebi ne može da priušti 2,1 od šest stavki koje evropski analitičari smatraju važnim za životni standard.

  Najviše je uskraćena populacija od 50 do 64 godine i stariji od 65. Čak 60 odsto ispitanika sebi teško može da omogući odmor van kuće, dok 58 odsto njih ne može da zameni dotrajali nameštaj. Na hrani štedi 15 odsto anketiranih.

  Ovo su neki od rezultata istraživanja o kvalitetu života “Evrofonda” sprovedenog u periodu od septembra 2016. do februara 2017, prenose Večernje novosti.

  Ispitanici u Srbiji životnom standardu u proseku daju ocenu 5,7, što je slično kao i u regionu, a prosek EU je – sedam. Blizu 69 odsto ispitanika u Srbiji navelo je da ima poteškoće i da sastavlja kraj s krajem.

  Oko 12 odsto anketiranih u Srbiji nema dovoljno sredstava za održavanje toplote u domu, dok je prosek EU devet odsto, nalazi su istraživanja.

  Prekomeran umor

  Građani Srbije, kako izgleda, s najmanje uspeha usklađuju poslovne i porodične obaveze. Prekomeran umor od obavljanja kućnih poslova oseća četiri petine njih – 83 odsto.

  Oko dve trećine ispitanika – 66 odsto, navodi da ima poteškoće u ispunjavanju porodičnih obaveza, što gotovo dvostruko prevazilazi prosek EU.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE