Sređivanje Slavije prepustili strancima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sređivanje Slavije prepustili strancima

  Posao oko izgradnje fontane kao i vodovodnih i kanalizacionih instalacija na Trgu Slavija dobile kompanije iz Mađarske i Slovenije, zahvaljujući boljoj ceni.

  Iako od novog asfalta na Slaviji nema ništa do 2017. godine, jer ponuđači nisu ispunili uslove javne nabavke, na propratnim projektima biće angažovani Slovenci i Mađari, pišu Novosti.

  Vodovodnu i kanalizacionu mrežu radiće firma iz Krškog, “Kostak, komunalno i gradbeno podjetje”, čija je ponuda od 13,3 miliona dinara bila skoro upola jeftinija od ostalih ponuđača.

  U trci za ovaj posao bilo ih je ukupno četiri, međutim, “MBA Ratko Mitrović – niskogradnja” ispalo je iz konkurencije jer je ponudilo cenu iznad procenjene vrednosti radova. Druga dva konkurenta, “Bauvesen” iz Lazarevca i “Beonant” iz Novog Beograda, ponudila su da urade posao po ceni od oko 22 miliona dinara.

  I za fontanu koja će zameniti spomenik Dimitriju Tucoviću, bila su zainteresovana četiri ponuđača. Posao je dobio konzorcijum predvođen preduzećem BMD BAU iz Beograda. Zajedničku ponudu u iznosu od 182,1 milion dinara dali su sa “A. S. A. Eko” preduzećem iz Beograda i mađarskim podizvođačem “Ganc hidro Kft”.

  Komisija Direkcije za gradsko građevinsko zemljište odbila je “Aleks inženjering end konstrakšn” jer nisu imali kadar tražen konkursnom dokumentacijom. Dok su iza izabranog ponuđača ostale kompanije “PMC inženjering”, kao i Javno komunalno preduzeće “Beograd put”, čije su cene drastično premašivale ponudu izabranog izvođača radova.

  Interesantno je da je gradsko javno preduzeće dalo najveću ponudu od čak 229,7 miliona dinara i tako praktično prepustilo posao komšijama iz regiona.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE