Sređuju i KCS, cena 70 miliona evra - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Sređuju i KCS, cena 70 miliona evra

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije (KCS) sa konzorcijumom koji je dostavio najbolju ponudu.

Najbolju ponudu dao je konzorcijum koji čine GH Holding i Delta inženjering, a vrednost ponude je 68.963.403 evra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U prvoj fazi radova biće izgrađeno novih 86.000 kvadratnih metara prostora, a KCS će dobiti kompletno nov Urgentni centar i dijagnostiku, uz 20 novih operacionih sala i 500 bolesničkih soba.

Ugovorom je obuhvaćen i deo druge faze radova, u okviru koje je planirana izgradnja nove kule od 25.000 kvadratnih metara, kao i rehabilitacija davno izgrađenog podijuma od 60.000 metara kvadratnih sa svim tehničkim blokovima, parkinzima i saobraćajnicama.

“Nastavljamo sa ulaganjima, želimo da ubrzo krenemo sa radovima i u drugim centrima i bolnicama. Stoga slobodno mogu reći da smo otpočeli novu etapu u razvoju srpskog zdravstva”, rekao je Lončar.

Izvor: N1, Beta

Foto: KCS

What's your reaction?

Komentari

  • Baki 55

    Ne razumedoh najbolje, hoće li završiti postojeći pa graditi još jedan ili odmah grade drugi a ovaj stari nek se uruši neuseljen?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE