Sređuju i KCS, cena 70 miliona evra - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sređuju i KCS, cena 70 miliona evra

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije (KCS) sa konzorcijumom koji je dostavio najbolju ponudu.

  Najbolju ponudu dao je konzorcijum koji čine GH Holding i Delta inženjering, a vrednost ponude je 68.963.403 evra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

  U prvoj fazi radova biće izgrađeno novih 86.000 kvadratnih metara prostora, a KCS će dobiti kompletno nov Urgentni centar i dijagnostiku, uz 20 novih operacionih sala i 500 bolesničkih soba.

  Ugovorom je obuhvaćen i deo druge faze radova, u okviru koje je planirana izgradnja nove kule od 25.000 kvadratnih metara, kao i rehabilitacija davno izgrađenog podijuma od 60.000 metara kvadratnih sa svim tehničkim blokovima, parkinzima i saobraćajnicama.

  “Nastavljamo sa ulaganjima, želimo da ubrzo krenemo sa radovima i u drugim centrima i bolnicama. Stoga slobodno mogu reći da smo otpočeli novu etapu u razvoju srpskog zdravstva”, rekao je Lončar.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: KCS

  What's your reaction?

  Komentari

  • Baki 55

   Ne razumedoh najbolje, hoće li završiti postojeći pa graditi još jedan ili odmah grade drugi a ovaj stari nek se uruši neuseljen?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE