Srpska asocijacija menadžera ima nove programe - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpska asocijacija menadžera ima nove programe

  Srpska asocijacija menadžera pokrenula je nove edukativne programe sa ciljem da se članovi na duži vremenski period dodatno povežu i kontinuirano rade na profesionalnom i ličnom razvoju.

  Pilot projekti u 2018.godini biće Mastermind SAM i Business Hub inicijativa.

  Mastermind SAM

  Kombinaciju brejnstorminga, edukacije, jednake odgovornosti i podrške u grupnom okruženju kako bi se menadžerima unapredile poslovne i lične veštine, a pomaže članovima grupe da ostvarive uspeh. Program je napravljen po uzoru na Mastermind grupe kojim su se tokom istorije služili mnogi uspešni preduzetnici, od Billa Gatesa do Pata Flinna, kako bi unapredili svoje poslovanje i lični razvoj.

  Business Hub inicijativa

  Nastala je iz konstantne potrebe za modelom uzajamnog povezivanja članova kroz međusobne konsultacije u vezi sa poslovnim izazovima i predstavlja jedinstvenu platformu za stručnu podršku. U bazi se nalazi 65 menadžera koji poseduju ekspertize iz 46 oblasti i spremni su da svoje iskustvo razmene sa pojedincem kome je podrška potrebna.

  Istovremeno, razrađen je dokument „Menadžerski ugovor“ koji uključuje elemente menadžerskog ugovora sa poreskog, finansijskog i aspekt osiguranja, a koji će svim članovima biti na raspolaganju.

  DomaćinSAM

  Novi program koji će obuhvatiti četiri aktivnosti čije će teme biti četiri osnovne funkcije menadžmenta: planiranje, organizovanje, rukovođenje i kontrola. Svaki događaj biće organizovan pod krovnom temom, odnosno funkcijom menadžmenta, a predavanja bi vodili članovi SAM-a, eksperti iz navedenih oblasti.

  EDU Talks

  Program za mlade menadžere je sastavljen od serije predavanja-radionica koje drže senior menadžeri – članovi SAM-a, ali i posebni motivacioni govornici na određene, aktuelne teme i uz interaktivnu diskusiju. Namenjen je edukaciji mladih članova sa ciljem jačanja liderskih potencijala mladih menadžera, korporativne kulture/preduzetničke odgovornosti, pregovaračkih i komunikacionih veština.

  Sample TRENDOVI

  Program koji će predstavljati “nova zanimanja” koje nameću novine u oblasti genetike, robotike, nanotehnologija, veštačke inteligencije, biotehnologija pa čak i u konzervativnoj industriji finansija. Predavači će biti stručnjaci iz različitih industrija, profesori, HR menadžeri, vlasnici i rukovodioci “inovativnih” kompanija, a predavanja će se održavati jednom kvartalno.

  Još jedan od noviteta, a do koje je doveo konstantan porast članova SAM-a na godišnjem nivou, jeste potreba uvođenja Buddy sistema -“dodeljenog drugara”. “Drugar/Buddy” ima zadatak da novom članu bude prva pomoć oko upoznavanja članova, networkinga i bliže ga upoznati sa korišćenjem svih benefita koje SAM obezbeđuje. “Buddy” može biti svaki član SAM-a koji želi da pomogne novim članovima u procesu upoznavanja u prvoj godini članstva.

  Izvor: BizLife

  Foto: SAM/Promo

  Piše: M.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE