Srpski pasoš na 76. mestu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski pasoš na 76. mestu

  Državljani Srbije bez viza mogu da putuju u 130 zemalja, što srpski pasoš stavlja na 76. mesto u svetu, navodi se u tradicionalnom godišnjem istraživanju kompanije Henli i Partners.

  Na čelo liste ove godine su se probili Japan i Singapur, čiji građani mogu bez vize da putuju u 189 zemalja. Nemačka je sa prvog pala na treće mesto, jer se sa njenim pasošem slobodno može ući u 188 država.

  Slede Finska, Francuska, Italija, Južna Koreja, Španija, Švedska i Danska, čiji stanovnici mogu putovati u 187 zemalja bez vize.

  Sa pasošima Austrije, Luksemburga, Holandije, Norveške, Portugalije, Velike Britanije i SAD bez vize se može putovati u 186 zemalja, dok Belgijanci, Kanađani, Irci i Švajcarci ne moraju da traže vize za 185 država.

  Na prostoru bivše Jugoslavije trenutno je najvredniji pasoš Slovenije, na 29. mestu, a s njim se bez viza može ući u 180 država.

  Hrvatski pasoš je na 42. mestu sa slobodnim ulaskom u 169 zemalja, Makedonski je na 83, crnogorski na 87, a pasoš Bosne i Hercegovine na 92. mestu. Državljani Makedonije vize ne traže za 125 zemalja, Crne Gore za 123, a BiH za 118.

  Po tom kriterijumu, najmanje vrede pasoši Iraka i Avganistana, jer njihovi državljani bez viza mogu da uđu samo u 30 država.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE