Srpski putevi i pruge na višem nivou

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski putevi i pruge na višem nivou

  Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je drumska i železnička infrastruktura u Srbiji na višem nivou nego što je bila pre tri godine i kao sledeći korak označila kraće zadržavanje robe na granicama, što će uticati na cenu prevoza.

  ,,To je pitanje koje moramo da rešimo u narednom periodu, kako nas investitori ne bi zaobilazili i išli nekim drugim koridorima. Zato gradimo jedinstvene granične prelaze sa Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom i menjamo sporazume sa zemljama oko nas, svesni smo da investitori traže najviši kvalitet usluge i kraće zadržavanje na granicama“, rekla je Mihajlović.

  Govoreći o reformi i modernizaciji železnice i putarskih preduzeća, ona je ocenila da Srbija treba da nastavi aranžman sa MMF jer su u reformi železnice napravljeni krupni koraci. Prema njenim rečima, sa završetkom izgradnje Koridora 10 prestaje potreba za funkcionisanjem kompanije „Koridori Srbije’, dok „Putevi Srbije“ moraju biti reformisani i efikasniji, piše u saopštenju iz njenog kabineta.

  „Prvi put od 1990. godine kompanije koje održavaju puteve biraju se na tenderu, najpre na 3.000 kilometara državnih puteva, gde očekujemo 30 odsto nižu cenu za taj posao. Nadam se da ćemo do iduće godine imati i celu putnu mrežu koja se održava po ovom principu“, rekla je Mihajlovićeva.

  Izvor: Danas

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE