Srpski srednjoškolci- majstori za robotiku svetske klase

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski srednjoškolci- majstori za robotiku svetske klase

  Srpski tim Politehnike, škole za nove tehnologije iz Beograda, postigao je veliki uspeh na Svetskom takmičenju u edukacijskoj robotici (WER) u Šangaju osvajanjem posebne Nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici na osnovu nastupa koji je priredio, saopštio je Fond B92.

  Sjajni srednjoškolci Mihajlo Mihajlović, Mašn Vučinić i Nikola Starčević, uz podršku mentora Jovana Miletića borili su se na svetskom kupu u Kini 18. i 19. novembra i znanja su odmerili sa još 8.000 najboljih mladih robotičara iz 16 zemalja sveta, dodaje se u saopštenju

  Ovo je prvi put da Srbija ima predstavnike na ovom prestižnom takmičenju, a priliku da učestvuju na istom dobili su nakon osvojenog drugog mesta na WER otvorenom kupu Hrvatske i regiona koji je u septembru organizovao IRIM – Croatian Makers.

  Pokretač akcije u Hrvatskoj, Institut za razvoj i inovativnost mladih donirao je naprednu Abilix opremu akciji Bitka za znanje, u okviru koje je Politehnička škola dobila ovu opremu koja se koristi za prestižno WER takmičenje. Fond B92 i Bitka za znanje su finansijski podržali učešće i odlazak timova iz Srbije na kvalifikaciono takmičenje u Zagreb u septembru, a potom i učešće najboljeg srpskog tima na finalu u Šangaju, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Fond B92

  Foto: Fond B92

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE