Srpski vozači mogu da prestanu da pale svoje automobile?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski vozači mogu da prestanu da pale svoje automobile?

  Proteklih nedelja, od kada je počela primena novog i oštrijeg pravilnika o tehničkom pregledu vozila, stizale su  nam vesti o nezadovoljnim vozačima koji iz protesta pale svoja vozila. Širom Srbije zabeleženo je nekoliko takvih slučajeva – gorela su vozila koja nisu prošla tehnički pregled. Sudeći po vestima koje sada stižu iz Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda, “požar” se gasi.

  Posle početnih problema sa kojima su se, od starta primene novog pravilnika o tehničkim pregledima vozila, susretali radnici na tehničkim pregledima i vlasnici automobila, sada je sve mnogo jasnije, kaže za “Novosti” Vladimir Marinković iz Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP).

  Prvih dana broj vozila koja nisu mogla da prođu tehnički pregled kretao se oko 25 do 30 odsto, a sada se stabilizovao na oko deset odsto, objašnjava Marinković rezultate novog pravilnika posle mesec dana od početka primene.

  Iako je Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja predviđeno da na predlog MUP Ministarstvo trgovine odredi najnižu i najvišu cenu tehničkih pregleda, to se do danas nije desilo.

  Izvor: Večernje novosti, BIZlife

  Foto: Pexels

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dragi Stevanović

   Rešenje problema je jednostavno!!! Svi vlasnici vozila (svakako fizička lica) trebali bi da parkiraju svoja vozila, da ih ne voze i ne kupuju pogonska goriva mesec ili dva dana, verujem da bi se Vlada nakon dobijenih podataka o prometu goriva malo "opametila" i preispitala zakonske odluke.

  • vladan

   Treba kazniti te što pale vozila. Zagađuju okolinu. Navikli ljudi da svaki krš prođe tehnički.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE