Šta bi Bil Gejts savetovao mlađem sebi?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta bi Bil Gejts savetovao mlađem sebi?

  Milijarder Bil Gejts (Bill Gates) i ove godine je učestvovao na Redditovom projektu AMA (“Ask Me Anything”) i odgovarao na pitanja svojih obožavatelja.

  Među mnogim drugim, daleko najpopularnije bilo je pitanje: “Što bi savetovao mlađoj verziji sebe?”

  Gejts je započeo svoj odgovor: “Objasnio bih mlađem sebi da pamet nije jednodimenzionalna, niti toliko važna kao što sam tada mislio. Rekao bih da bi mogao istražiti zemlje u razvoju pre nego napunim četrdesete. U to vreme nisam imao baš razvijene društvene veštine, ali nisam siguran postoji li uopšte danas savet koji bi to popravio – možda je trebalo da budem čudan i jednostavno odrastem…”

  Podelio je svoje mišljenje i o društvenim mrežama.

  “Bio sam uveren kako slobodno objavljivanje informacija koje se mogu lako pronaći mogu poboljšati demokratiju i opšti kvalitet političkih debata. Ipak, događa se da ovakav oblik komunikacije koji je započeo još u vreme televizije produbljava podele u društvu, a ono što je izrazito zabrinjavajuće je da bi one mogle postati još veće u ovom digitalnom svetu”.

  Na pitanje šta smatra uspehom, Gejts je napisao: “Voren Bafet je uvek govorio kako je mera uspeha sreća ljudi oko vas. Isto tako, dobar je osećaj znati kako si ostavio utisak na ovom svetu – izumom nečega, podizanjem dece ili pomaganjem onima kojima je to potrebno”.

  Na pitanje kakvu vrstu napretka bi hteo da doživi, kaže: “Veliki napredak bi bio kad bi kompjuteri mogli čitati i razumeti informacije kao ljudi. Druga stvar vezana je za vakcine. Trebaju nam vakcine za HIV, malariju i TB i nadam se da ćemo ih imati kroz 10-15 godina.

  Gejt je poznat po svom filantropskom delovanju i s svojom suprugom Melindom mnogo vremena provodi u poseti zemljama u razvoju.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/gejts-osniva-energetski-fond-od-milijardu-dolara/

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/milijarderi-filantropi-pokrecu-svemirski-projekat/

  https://www.bizlife.rs/posao/bil-gejts-tri-vestine-za-dobar-posao/

  Izvor: Index

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE