Šta je zajedničko prosveti, nauci, "pivu, pivarstvu i hmeljarstvu"?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je zajedničko prosveti, nauci, “pivu, pivarstvu i hmeljarstvu”?

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević otvorio je danas u Zrenjaninu drugi naučno-stručni Simpozijum pod nazivom “Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo”.

  Ministar je izjavio da je skup bitan ne samo sa privrednog aspekta, već i naučnog jer su se okupili naučnici iz regiona – Slovenije, Hrvatske, Češke, Slovačke, Makedonije i Srbije, a da je bitan njihov doprinos i iskustva koje postižu.

  Rekao je i da simpozijum koji ima naučni karakter objedinjuje više stvari kao što su oprema, proizvodnja sirovina, tehnologije i da sadejstva nauke, privrede i proizvođača čine ovu manifestaciju lepom.

  “Važno da više ministarstava učestvuje u ovome, kao što je to Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo nauke, i naravno, obrazovanje jer mi školujemo kadrove još na srednjoškolskom i tehnologe za proizvodnju i preradu piva”, kazao je Šarčević.

  Značajno je, kazao je, i Ministarstvo ekonomije jer će na ovom skupu biti razgovora i o olakšicama i za male pivnice koje treba da budu kao i male vinarije, da dobijaju podsticaje budući da Srbija dosta izvozi i ima veliki potencijal.

  Simpozijum se održava u Zrenjaninu do 30. avgusta.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE