Šta se zbiva na srpskom tržištu kablovskih operatera?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta se zbiva na srpskom tržištu kablovskih operatera?

  Šta se dešava na srpskom tržištu kablovskih operatera, da li je na pomolu monopol i kontrola ili regularni tržišni i poslovni potez? Oprečna su mišljenja tržišnih učesnika i samih medija.

  Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da je ta kompanija u pregovorima sa odredjenim brojem kablovskih operatera i da planira akvizicije nekoliko kompanija u toj oblasti, kao i da Telekom ima finansijskih kapaciteta za te planove, prenosi televizija N1.

  “N1 nezvanično saznaje da je za ove operacije odvojeno nekoliko stotina miliona evra, kao i da je Telekom spreman da kablovske operatore sa kojima pregovara kupi i po mnogostruko većim cenama od tržišnih”, navodi se na portalu tog medija.

  N1 ocenjuje da bi Telekom, koji je u većinskom državnom vlasništvu, akvizicijom kablovskih operatera povećati mogućnosti države da kontroliše koji će se televizijski kanali nalaziti u ponudi. Ocenjuje se i da je takav potez u suprotnosti sa evropslim zakonodavstvom.

  Sa druge strane, kompanija Telekom Srbija odbacila ocene da bi akvizicijom kablovskih operatera nastala opasnost od državne kontrole medijskog polja, i dodaje da je te akvizicije javno obznanila je još pre dva meseca.

  “Pitamo se kako monopolističke namere može da ima kompanija koja trenutno ima 25 odsto učešća na tržištu distribucije televizijskog sadržaja, a ne kompanija koja već ima natpolovični udeo na istom tom tržištu”, navodi se u saopštenju.

  “U tom periodu nije bilo reakcije ni javnosti, ni očigledno nelojalne konkurencije. Svima koji se bave telekomunikacijama jasno je da je reč o legitimnom i uobičajenom poslovnom potezu koji nije bio stran ni ostalim učesnicima na tržištu”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE