Šta su STUDIRALI najpoznatiji direktori u svetu DIGITALA - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta su STUDIRALI najpoznatiji direktori u svetu DIGITALA

  Oni su danas najbogatiji i najuspešniji ljudi na svetu. Pre započinjanja digitalne revolucije i oni su bili u đačkim klupama, a listu njihovih interesovanja i fakulteta koje su pohađali objavio je nedavno Biznis insajder.

  Rid Hejstings – Izvršni direktor Netfliksa

  Poznati biznismen studirao je Bowdoin University na smeru matematika i kompjuterske nauke na Stendfordu. Napustio je studiranje na godinu dana da bi nastavio posao prodavanja usisivača od vrata do vrata čime se bavio preko leta. Na fakultetu je bio poznat po klubu koji je vodio, a koji je organizovao planinarenje, penjanje i vožnje kanuom.

  Džek Ma – Izvršni direktor Alibabe

  Džek Ma završio je poslovnu školu Cheung Kong i engleski na univerzitetu Hangzhou Normal. Kao i mnogi poznati ni on nije upisao koledž iz prve. Ali nije ispeo ni iz druge, a ni treće… već je tek četvrti put uspeo da ’upadne’ na studije, da bismo danas rekli da je vredan neverovatnih 30 milijardi dolara.

  Suzan Vojcicki – Izvršna direktorka Jutjuba

  Ona iza sebe ima poslovnu školu UCLA Anderson, završila je osnovne studije na Harvardu smerovi istorija i književnost, dok je master diplomu ekonomije dobila na Santa Cruz koledžu. On potiče iz porodice akademika tako da se i od nje očekivalo da ima visoko obrazovanje. Prvenstveno je htela da dođe do doktorskih studija u oblasti ekonomije, ali kada je osetila strast prema tehnologiji usmerila se u drugom pravcu nakon čega postaje 16. zaposleni Gugla koji je danas digitalni gigant.

  Rajd Hofman – Izvršni direktor Linked In-a

  Direktor najpoznatije poslovne mreže može se pohvaliti diplomama najprestižnijih koledža. U pitanju su interdisciplinarne studije simboličkih sistema i kognitivnih nauka na Stenfordu i filozofija na Oksfordu.

  Travis Kalanik – Izvršni direktor Ubera

  Travis nije uspeo da završi kompjuterski inžinjering na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu jer se posvetio poslu.

  Satja Nadela – Izvršni direktor Majkrosofta

  Njegove oblasti interesovanja bile su elektrotehnika i kompjuterske nauke na tehnološkom institutu Manipal, Univerzitetu Wisconsin Milwaukee i Poslovnoj školi u Čikagu. Iako je kao mali želeo da bude profesionalni igrač kriketa rano je shvatio da gaji ljubav prema nauci i tehnologiji.

  Elon Mask – Izvršni direktor Tesle i SpaceX

  Studirao je fiziku i ekonomiju na Univerzitetu Pensilvanije, Fakultet za umetnost i nauku i poslovnu školu Wharton. Pre nego što je osmišljavao sletanje čoveka na Mars, Mask je kao student zakupio kuću sa 12 spavaćih soba i pretvorio je u noćni klub u kojem je znao da ima za noć i 500 ljudi.

  Evan Špigel – Izvršni direktor Snepčeta

  I on je završio ranije svoje školovanje na Stenfordu na kojem se bavio dizajniranjem proizvoda. Iako su mu ostala samo tri ispita do diplome Evan je odlučio da svoju energiju uloži u najpoznatiju društvenu mrežu za mlade.

  Bil Gejts – Osnivač Majkrosofta

  Današnji studenti kojima je muka učenja često pominju primer Gejtsa koji nije završio Harvard. On čak nije ni odabrao smer kojim bi se bavio na ovom univerzitetu već je stalno bio zaokupljen kompjuterima.

  Mark Cukerberg – Izvršni direktor Fejsbuka

  Psihologija i kompjuterske nauke bili su smerovi koje je Mark pohađao na Harvardu. I on je jedan od ’momaka iz garađe’ koji vlada scenom digitala, a nije završio fakultet.

  Džef Bezos – Izvršni direktor Amazona

  Njega su zanimale kompjuterske nauke i elektrotehnika na Prinstonu. On je bio veoma aktivan u vannastavnim aktivnostima tokom studija.

  Virdžinija Rometi – Izvršna direktorka IBM-a

  I ona je kao mnogi sa ove liste završila elektrotehniku i kompjuterske nauke, ali na univerzitetu Northwestern.

  [preporucene_vesti ids=”251155, 265524, 239894″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE