STALNI posao za 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STALNI posao za 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika

  Vlada Srbije je dala saglasnost da se u radni odnos na neodređeno vreme primi 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika.

  U saopštenju Vlade navodi se da su te negovateljice i zdravstveni radnici tokom vanrednog stanja bili angažovani po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima u ovim ustanovama.

  “Negovateljice i zdravstveni radnici pokazali su visoku profesionalnost i posvećenost u negovanju i lečenju pacijenata tokom epidemiološke situacije izazvane zaraznom bolesti COVID-19, a čije je angažovanje neophodno i nakon ukidanja vanrednog stanja, kako bi se sprečile i otklonile posledice ove zarazne bolesti”, obrazložila je Vlada Srbija.

  Usvojen je i regulatorni okvir kojim se pruža dodatna podrška oblastima turizma, ugostiteljstva i putničkog saobraćaja zbog otežanih ekonomskih uslova usled pandemije koronavirusa.

  “Privrednim subjektima iz navedenih oblasti biće omogućeno dobijanje kredita Fonda za razvoj za tekuću likvidnost i obrtna sredstva pod izmenjenim uslovima, koji podrazumevaju rok otplate do pet godina koji uključuje grejs period do dve godine, ukupno trajanje kredita je do 24 meseca grejsa i do 36 meseci otplate, kamatnu stopu od 1 odsto na godišnjem nivou”, dodaje se u saopštenju.

  Кrediti se odobravaju i vraćaju u dinarima, a maksimalan iznos kredita za jednog korisnika kredita sa povezanim licima može biti: za preduzetnike i mikro pravna lica do 20.000.000, za mala pravna lica do 80.000.000 i za srednja pravna lica do 180.000.000 dinara.

  Vlada Srbije odlučila je da 2020. godina bude proglašena godinom solidarnosti i saradnje, s obzirom na to da su se organizovana solidarnost i saradnja na svim nivoima u društvu pokazali kao neophodan faktor u očuvanju života i zdravlja stanovništva tokom epidemije novog virusa.

  “Pokretanje ove inicijative ogleda se u unapređenju saradnje državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja radi poboljšanja kvaliteta života u svim segmentima, kao i predloga za unapređenje i usmeravanje međunarodne saradnje”, piše Vlada Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE