STARA BOLJKA: Prevare tokom sezonskih sniženja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STARA BOLJKA: Prevare tokom sezonskih sniženja

  U jeku velikih letnjih sniženja iz udruženja potreošača stižu upozorenja da pojedini trgovci koriste period rasprodaja kako bi lažnim popustima namamili kupce.

  Letnja garderoba sada je jeftinija od 20 do čak 70 odsto. Izlozi skoro svih butika su ovih dana izlepljeni natpisima o sezonskim rasprodajama. Gužve u radnjama su velike, posebno vikendom.

  Majice, zavisno od brenda, mogu da se kupe i za 400, farmerke već za 1.000, a košulje za 800 dinara. Haljine se sada nude i za 800 dinara, mada u popularnim buticima staju od 2.500 do 5.000 dinara.

  Ipak, ne treba hrliti i slepo verovati reklamama o ogromnim popustima, pišu Novosti.

  Privukao me je natpis o velikom sniženju u jednoj radnji, priča jedna Beograđanka. Izabrala sam haljinu čija je cena navodno 50 odsto povoljnija. Bila je ispisana cena od 3.300 dinara, pa sam je kupila za 1.600. Mislila sam da sam dobro prošla, sve dok na etiketi nisam videla prelepljene cene.

  Njena cena je u početku bila 2.400, pa je nalepljena nova od 3.300 dinara, da bi opravdali sniženje od 50 odsto. Pravo sniženje je, u stvari, iznosilo 30 odsto, a ne 50 odsto, kako su reklamirali, priča ona.

  Na nesavesne trgovce upozoravaju i udruženja potrošača. Kako tvrdi Petar Bogosavljević iz Pokreta potrošača, nije neuobičajeno da trgovci zloupotrebe sniženja, a tako i poverenje kupaca.

  Imali smo razne pritužbe potrošača, osim što su ponekad sniženja veća u izlogu nego na kasi, dešava se da trgovac reklamira određene popuste, a kupac shvati da su te pogodnosti samo za određene modele ili brojeve. Sve to je dovođenje potrošača u zabludu. Uočili smo da se posebno zloupotrebljavaju akcijska sniženja, kaže on.

  Dok se garderoba nudi po povoljnijim cenama, sniženja u prodavnicama obuće gotovo da i nema. Malobrojni su trgovci koji su spustili cene sandala i baletanki ovih dana. Kažu da će rasprodaje sačekati kraj ovog meseca i početak avgusta.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE