Stari most ipak ostaje, samo menja oblik - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stari most ipak ostaje, samo menja oblik

  Stari Savski most se ne uklanja, ostaće na tom mestu, ali dobija svoj novi oblik, sa još po dve saobraćajne trake, dobiće pešačke i biciklističke trake, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.

  Za taj most je raspisan arhitektonski konkurs, koji će nam pomoći da odlučimo da li će biti zadržana postojeća lučna konstrukcija ili neka nova. Preporuka Zavoda za zaštitu spomenika je da zadrži lučni oblik, rekao je Folić za Telegraf.

  Verujem da će na odluku komisije uticati to što je to stari vojnički nemački most, što nije od arhitektonske važnosti, i što će brzo postati nebezbedan za korišćenje, dodao je on.

  Prema njegovim rečima, u narednih mesec dana komisija će doneti odluku, a do kraja sledeće godine, ako bude dovoljno sredstava, može da se krene sa radovima.

  U nastavku tog mosta planirana je izgradnja tunela, koji treba da treba da poveže Savski i Dunavski amfiteatar i za 11,5 odsto rastereti centar grada od tranzitnog saobraćaja, samim tim i omogući da centar grada dobije više drvoreda, pešačkih i biciklističkih staza, objasnio je Folić.

  [preporucene_vesti ids=”266224″]

  Izvor: N1

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE