Stefanović favorizuje NIN

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stefanović favorizuje NIN

  Piše: Milenko Vasović

  Ako sud uvaži tužbu ministra policije Nebojše Stefanovića i kazni novinarku i glavnog urednika NIN-a biće to odlična reklama za ovaj nedeljnik. Možda neće biti baš dobro za tužene, obzirom na plate u novinarstvu, ali neko reklamu mora da plati.

  Malo je neuobičajno da se marketinške usluge naplaćuju preko suda, međutim kad se posao dobro odradi, a odradiće se, nije važno ko pušta nalog za naplatu.

  Dirljivo je bilo videti koliko je statista ministar angažovao za izradu spota ispred sudnice. Da je kojim slučajem NIN od marketinških agencija naručio reklamu sa ministrom to bi ih koštalo đavo i po, pa zakup prostora u novinama, sekunde na televiziji…Ovako sve gratis. Verovatno je to Stefanovićeva mala usluga za sve ono što NIN čini korigujući premijerove tvrdnje o istorijskim ekonomskim uspesima.

  Za one koji su propustili početak priče: Stefanović je kao građanin tužio NIN zbog naslova “Nebojša Stefanović, glavni fantom iz “Savamale” i traži odštetu 300 hiljada dinara zbog duševnog bola i povrede profesionalnog ugleda.

  Osuđujućom presudom i sud će opravdati poverenje, ali to se od njega i očekuje. Rasprava je zakazana u rekordnom roku pa je i pravosuđe dalo doprinos snimanju spota. Znaju u sudovima da su rokovi u novinarstvu svetinja. Zbog rokova je i onaj Petričić najuren iz Politike. Nije hteo da kasni, taj Petričić, a nekad valja i zakasniti. Sud tačno zna kad treba razvući, a kad građaninu ići u susret.

  Sad je samo ostalo da se dobro odvaga, da ne bude kazna tanušna spram velike duševne patnje građanina – ministra. Da sud ne nasedne na priče o metaforama. Zna se kad na tarabi piše “to”, to je “to”. Ne može “to” da bude “ovo”.

  Ovo će možda biti prvi put u istoriji da osuđujućom presudom budu svi zadovoljni, i tuženi i sud, pa zašto ne reći i optuženi. Biće zadovoljni kad ih prođe prvi bol i kad shvate da su izvukli živu glavu. Nekom hroničaru samo će preostati da zabeleži kako su i prvi pendrek među pendrecima i sud pomagali nerežimske medije.

  Najgora varijanta po NIN, a i po društvo u celini, je da tuženi budu oslobođeni. Takva presuda bi sve razočarala, uvređeni građanin – doktor – ministar ostao bi bez nadoknade, novinarka i urednik će se osećati manje vrednim – pomisliće da njihov trud nije pogodio metu, a sud će imati osećaj da je radio pod pritiskom. Stvorila bi se iskrivljena slika o Srbiji. U takvoj iskrivljenoj slici Srbija bi ličila na normalnu državu. To bi opet značilo da ne treba ništa menjati, već nastaviti sa dosadašnjom praksom. A stvaranje privida može mnogo da košta. Nama je privid da se u Srbiji teško živi izbio iz državne kase osam milijardi dinara. Toliko je trebalo za isplatu 5.000 po svakom penzioneru.

  Na snimanje sledećeg spota nećemo dugo čekati.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE