Šteta od poplava oko 3 mlrd. RSD, neprohodno 120 km puteva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šteta od poplava oko 3 mlrd. RSD, neprohodno 120 km puteva

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je u obisku klizište u mestu Ovčinja kod Bajine Bašte rekla da je oko 120 kilometara puteva Srbije i dalje neprohodno zbog poplava koje su nanele štetu od oko tri milijarde dinara.

  Ona je poručila i da će država dati sve od sebe da se popravi svako klizište, most, put…

  Ministarka je najavila da će se sledeće godine graditi tunel kroz Kadinjaču, kao i most Skelani i da su za te radove obezbeđene garancije u državnom budžetu.

  “Nastavljamo i rad na izgradnji auto-puta ka BiH, od Požege do Kotromana, učinićemo sve da ovaj kraj ima ono što mu je najpotrebnije, a to je infrastruktura, da ljudi mogu da rade i ostaju da žive tu sa svojim porodicama”, rekla je Mihajlović.

  Načelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić rekao je da je na teritoriji tog okruga zbog poplava koje su se desile krajem juna vanredna situacija proglašena u tri opštine Arilju, Kosjeriću i Bajinoj Bašti, te da je obilaskom terena utvrđeno da je situacija u Bajinoj Bašti najteža.

  “Očekujemo pomoć u gorivu, kako bismo probleme rešili, a najkritičnije je u selu Kostojevići, gde je 900 metara puta nestalo, a preko 20 porodica odsečeno od sveta. Negativan je uticaj pre svega na poljoprivredu, jer naš narod živi od maline”, rekao je on.

  Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je da će klizište biti sanirano za tri i po meseca, kao i da će najpre biti urađen novi potprorni zid kako bi kasnije i saobraćajnica bila obnovljena.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Moler

   Pa oni lupaju cifre. Da se napravi 1km magistralnog puta, koji ima samo 2 trake, košta 1 milion evra. Sa 3 milijarde dinara može da se napravi 25km magistralnog puta. Gde je još 95km puteva, gde su tu mostovi, nadvožnjaci, gde su kuće koje su nestale u poplavama? Pa da je neko normalan, prvo bi napravio istraživanje, pa objavio tekst, pa tačku po tačku kako sam napisao. Stvarno se sprdaju sa brojkama.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE