Stigao je političar budućnosti!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stigao je političar budućnosti!

  Piše: Milenko Vasović

  Idealna vest za Srbiju, pa i za Balkan. Konačno imamo prvog robota kandidata za premijera jedne zemlje. Izvesni tvorac veštačke inteligencije Nik Geritsen najavio je, kako prenose svetski mediji, da će svog virtuеlnog političara koga je nazvao Sam, kandidovati za premijera Novog Zelanda.

  Virtuelni političar još uči, ali Geritsen se nada da će do 2020. godine, u vreme izbora, Sam biti dovoljno napredan da se kandiduje. Koliko god da je ova najava ekscentrična, ona bi mogla da postane deo političke stvarnosti brže nego što možemo i da zamislimo. Onaj ko otkupi licencu za Sama imaće izbornu pobedu u džepu.

  Građani Srbije su poznati po tome da kad im se neko smuči, kao što se to onomad desilo Miloševiću, a prekjuče Tadićevoj ekipi, oni glasaju za bilo koga, “samo ne za ove”. Glasaju iz kontre.

  Brojne su prednosti gospodina Sama. Prvo, Sam je kao što mu i ime kaže sam. Znači na njega ne mogu da utiču tetke, strine, svastike, roditelji, žena, ljubavnica ili ljubavnik. Nije podložan emocijama. Kad je onaj Preletačević mogao da uzme 10 odsto glasova pa može i Sam da bude predsednik.

  On ne oseća potrebu da kumovima poveri državna preduzeća. Njegov brat ne mora da bude bogat, jer nema brata. Neće nameštati tendere, niti uzimati proviziju, ne mora da izvlači pare u inostranstvo. Neće poklanjati cementare, šećerane, aerodrome. Njemu ne treba državna vila, ni posluga.

  Niti mu se može šlihtati, za njega ništa ne znači skandiranje “Same Srbine”. Zbog njega ne bi morali da gledamo one odvratne tipove koji ga hvale do gađenja. On samo ima ciljeve i rokove. I tačka. Ko ne može da ispuni planirano, neka odstupi. Kod njega ne pomaže partijska knjižica,

  Virtuelni političar nema potrebu da naređuje tužilaštvu, niti sudovima, Sam neće dilere droge izvlačiti iz bajboka. On je idealno rešenje i za Udbu. Ne bi morali svoje špijune da guraju u vladu, dovoljno je samo da razmene šifre sa Samom.

  Njega ne ograničava ni mesto ni vreme i ne mora da ide u WC. Može da prima pritužbe građana 365 dana po 24 sata i za to mu ne treba kasarna.

  Idealan je i za predizbornu kampanju, nema afera i ne mogu Pink i Informer da ga provlače kroz blato. On neće zvati urednike novina, neće se svađati sa novinarima.

  Neće godinama obećavati bolji život. Sam ne ume da laže i neće tražiti da ga volimo. Njemu ne možeš ukrasti glasove. Niti mu možeš podvaliti, on eliminiše sve koji rade u erroru.

  Taman su se ovi uljuljkali da su nepobedivi, kad eto ti ga Sam. Sam je stigao, glasajte za Sama!

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE