Stigla pomoć iz Kine: Medicinski aparati, oprema i stručnjaci "sa prve linije fronta" - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Stigla pomoć iz Kine: Medicinski aparati, oprema i stručnjaci “sa prve linije fronta”

Na beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” večeras je sleteo avion “Er Srbije” kojim su u našu zemlju stigli stručnjaci iz Kine i medicinska oprema neophodna u borbi protiv koronavirusa, koju je Srbiji uputila Narodna Republika Kina.

Avionom koji je doleteo iz Kine u Beograd je stiglo šest najeminentnijih kineskih epidemiologa, koji su na pistu izašli sa maskama, a višeminutnim aplauzom su ih dočekali predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade.

Avion su na aerodromu dočekali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine u našoj zemlji Čen Bo.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da su večeras iz te zemlje u Srbiju stigli medicinski stručnjaci koji su se tamo “na prvoj liniji fronta” borili sa korona virusom.

“Ovih dana Srbija se suočava sa velikim izazovima koronavirusa, a mi smo spremni da damo našu skromnu pomoć. Stigao je prvi deo koji čini medicinski materijal i oprema, kao i stručnjaci koji su se povukli sa prve linije fronta u Kini i krenuli u Srbiju i Evropu u novo ratište”, kazala je Čen Bo tokom dočeka pomoći koja je stigla iz Kine u Beograd.

Navela je da su Srbija i Kina “čelični prijatelji koji dele dobro i zlo” i dodala da je od početka borbe protiv koronavirusa Kina dobila puno podrške i pomoći od Srbije.

“Mi smo u najtežim trenucima Kina, Srbija i ceo svet koronavirus predstavlja neprijatelja celom čovečanstvu, a mi ćemo biti zajedno. Zajedno smo jaki i zajedno ćemo se sa srpskim prijateljima boriti”, istakla je ona.

Vučić je iskazao zahvalnost kineskom predsedniku Si Đipingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je večeras stigla u Srbiju.

On je nakon dolaska prvog aviona iz Kine istakao da je sve ovo  besplatna pomoć i velika podrška Kine, i poručio da čeka kineskog predsednika u Srbiji, gde će ga dočekati stotine hiljada ljudi.

Najveći srpski avion, Erbas A330 “Nikola Tesla”, doleteo je iz Kine sa velikom pošiljkom pomoći za Srbiju: medicinskim aparatima, zaštitnom opremom i neprocenjivim resursom – kineskim ekspertima.

To je do sada najveća pošiljka medicinske pomoći za Srbiju u borbi protiv koronavirusa.

Inače, još jedan avion Er Srbije, Erbas A320, poleteo je jutros za Šangaj, po drugu turu pomoći.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife, Beta

Foto: Beta, arhiva

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE