Stiglo svih 11 aviona iz Rusije, doneli i vozila za dezinfekciju - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stiglo svih 11 aviona iz Rusije, doneli i vozila za dezinfekciju

  Svih jedanaest aviona sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je uputila Rusija, stigli su u Srbiju.

  Jedanaesti avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je uputila Rusija sleteo je na batajnički aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  U saopštenju se navodi da je u petak pomoć dopremilo šest aviona, a da je tokom noći i jutra na batajnički aerodrom sletelo ostalih pet aviona.

  U sastavu timova iz Rusije su general, 42 oficira, 42 podoficira i dva pripadnika ruskog Ministarstva zdravlja, koje predvodi načelnik ABHO Zapadnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije general-major Mihail Černišov.

  Ruski stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, svaki tim imaće lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca, a ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke, navedeno je u saopštenju.

  “U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske oprema, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih Srbiji u lečenju pacijenata zaraženih korona virusom i u borbi protiv širenja COVID-19”, dodaje se u saopštenju.

  “Rusija izabrala Srbiju”

  Sve letelice dočekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

  “Danas, u ovim teškim trenucima kad čitav svet očekuje pomoć od Ruske Federacije, ta zemlja je izabrala da pomogne baš Srbiji. Da odvoji od sebe i od svojih građana značajnu pomoć, sve ono što je mogla da iskoristi i kod sebe, na svojoj teritoriji, odlučila je da to preda građanima Srbije”, istakao je Vulin i dodao da Srbija nikad ne zaboravlja dobro.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife, MOD

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE