Stipendije za studente i finansijska podrška za preduzetnike u ukupnom iznosu od 1,9 miliona dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stipendije za studente i finansijska podrška za preduzetnike u ukupnom iznosu od 1,9 miliona dinara

  U okviru svečane ceremonije završetka niškog takmičarskog konkursa  „Academic To Business“ (A2B) koji povezuje studentske inovativne ideje i preduzetnike sa teritorije Niša dodeljen je ukupan nagradni fond od 1,9 miliona dinara za najbolja studentska rešenja za unapređenje preduzetničkih delatnosti. „A2B” program realizuje Centar za razvoj liderstva uz podršku kompanije Filip Moris u Srbiji. Nakon Niša, konkurs je raspisan u Beogradu i otvoren je za studente beogradskih fakulteta i preduzetnike sa teritorije glavnog grada do 8. maja a prijave se mogu obaviti putem web stranice www.pokrenisezabuducnost.rs u odeljku konkursi.

  Kao i u Nišu, u Beogradu prvoplasirani tim sačinjen od studenata i preduzetnika očekuju stipendije u iznosu po 100.000 dinara za svakog od pet članova tima i realizacija pobedničkog poslovnog rešenja. Drugoplasirani i trećeplasirani timovi dobijaju stipendije u iznosu po 80.000, odnosno 60.000 dinara po članu tima. Svakog od pet preduzetnika mentora očekuje finansijska podrška u visini 100.000 dinara za implementaciju studentskih rešenja. Konkurs je, s jedne strane, namenjen studentima završnih godina osnovnih, master i doktorskih studija državnih ili privatnih fakulteta u Beogradu, a sa druge, preduzetnicima koji su svoje poslovanje započeli pre najviše tri godine.

   „A2B je još jedan u nizu projekata programa ’Pokreni se za budućnost’ koji kompanija Filip Moris u Srbiji podržava punih 11 godina sa ciljem da mladima pruži mogućnost da se razvijaju, motiviše ih da ostanu u zemlji i aktivno se uključe u njen napredak. Ovim programom koji predstavlja sinergiju akademske i preduzetničke zajednice, stvaraju se uslovi za nastajanje novih poslovnih modela i inovativnih praksi, a ujedno se motivišu mladi da se bave preduzetništvom i svojim modernim rešenjima unaprede kvalitet života u zajednici“, izjavila je Ivana Radmilac, menadžer komunikacija za jugoistočnu Evropu kompanije Filip Moris.

  Kompanija Filip Moris već 13 godina ulaže u okruženje i zajednicu u kojoj posluje kroz različite donatorske programe koji na konkretan način pomažu rešavanje nekih od ključnih problema društva. Više od 1000 nagrađenih studenata, desetine njihovih ideja realizovanih u zajednici samo su neki od dosadašnjih rezultata programa „Pokreni se za budućnost“, koji se sprovodi zahvaljujući podršci ove kompanije.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE