STIŽU dva noviteta iz Google-a, na jednom biste mogli DOBRO da ZARADITE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STIŽU dva noviteta iz Google-a, na jednom biste mogli DOBRO da ZARADITE

  Ovih dana iz Google-a stižu dva noviteta, od kojih će jedan možda nekome doneti solidnu zaradu. Radi se o tome da je kompanija odlučila da utrostruči nagrade za pronalaženje bagova u njihovim proizvodima. Maksimalan iznos nagrade za pronalaženje sigurnosnog propusta u Chrome browseru podignuta je sa 5.000 dolara na 15.000 dolara, dok će maksimalan iznos isplate jednoj osobi biti 30.000 dolara, prenosi PC Press.

  Kada je Chrome OS u pitanju, pronalazak sigurnosnog propusta biće znatno isplativije. Ukoliko neko otkrije takvu grešku, može da postane bogatiji i za 150.000 dolara. Inače, kroz svoj Chrome Vulnerability Rewards Program, Google je od 2010. godine isplatio više od 5 miliona dolara.

  Drugi značajan novitet je promena metoda na koji sajtovi mogu da otkriju da li im se pristupa iz Chrome Incognito Mode-a. Kada Chrome 76 bude dostupan krajem ovog meseca sajtovi više neće moći da proveravaju da li je FileSystem API dostupan. Ako nije, sajtovi su na osnovu toga mogli da zaključe da im se pristupa iz Incognito Mode-a. Ovo je urađeno jer su sajtovi na osnovu te informacije mogli da traže od korisnika da izađu iz Incognito Mode-a kako bi im pristupili.

  Izvor: PC Press

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE