Štrajk vozača PARALISAO celu zemlju - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Štrajk vozača PARALISAO celu zemlju

Nakon što su u petak najavili posebne mere, portugalske vlasti su i zvanično uvele ograničenje na kupovinu goriva na benzinskim pumpama, prenosi Rojters.

To je pokušaj da ublaže posledice energetske krize nakon što je više od dve hiljade vozača kamiona i cisterni stupilo u opšti štrajk žaleći se na premale plate.

Portugalska vlast nagodila se s revoltiranim vozačima da osiguraju minimalne zalihe goriva, ali i prehrambenih proizvoda, za bolnice i aerodrome.

Ograničenje za građane je 15 litara benzina ili dizel goriva po automobilu na posebnim benzinskim pumpama, dok je na nekima limit stavljen na 25 litara za lične automobile i 100 litara za kombije i kamione.

Restrikcije će trajati do 21. avgusta.

Vozači kamiona, na čelu sa sindikatima, zahtevaju povećanje mesečne plate s trenutnih 630 na 900 evra do 2022. godine.

Portugalski farmeri koji strahuju da zbog štrajka neće uspeti na vreme da dostave pošiljke voća i povrća u trgovine, a mlekari upozoravaju da će izgubiti milione litara mleka.

Također, turoperatori u portugalskoj južnoj regiji Algarve, popularnom evropskom ljetovalištu, zabrinuti su da će zbog štrajka izgubiti goste na vrhuncu turističke sezone kojih se samo u avgustu tamo skupi preko milion.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE