STRANCI biraju BEOGRAD za život: NBG već parira Senjaku, Dedinju i Vračaru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STRANCI biraju BEOGRAD za život: NBG već parira Senjaku, Dedinju i Vračaru

  “Inostrani državljani najčešće iznajmljuju nekretnine u delovima grada u skladu sa svojim priorotetima – blizina internacionalnih škola i vrtića, ili sa druge strane blizina posla”, rekao nam je Marko Radulović, direktor sektora za izdavanje stambenih nekretnina vodeće konsultantske kuće za nekretnine CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield grupe.

  Uprkos tome što naš glavni grad obiluje izuzetnim nekretninama, nekada potraga za idealnim domom može potrajati mesecima. Lokacije koje se do pre samo neku godinu nisu smatrale ekskluzivnim, danas su sve privlačnije za kupovinu ili iznajmljivanje, i dok se želje i prohtevi kupaca uvećavaju, cene na tržištu postaju sve teže predvidive.

  Najčešći raskorak između ponude i tražnje događa se prilikom izbora lokacije nekretnine i finansijskih okolnosti koje je prate, ali kako kaže Marko Radulović, sve poteškoće moguće je izbeći uz pravovremene savete i adekvatan tim koji će vam omogućiti da se u svoj novi dom uselite sa minimalnim stresom.

  Evo nekih:

  – Prilikom odabira kuće ili stana, bilo da je reč o kupovini ili iznajmljivanju, najvažnije je da uz sebe imate pravi tim sa licenciranim brokerom koji će pronaći nekretninu prema vašim željama. Naša kompanija se drži pravila da u tom poslu idemo do same srži zahteva i kriterijuma svakog klijenta. Najčešće smo fokusirani na izdavanje rezidencijalnih objekata stranim državljanima, zaposlenim u diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili inostranim kompanijama sa sedištem u Beogradu. Beograd je vrlo atraktivan grad, a sa dolaskom novih nekretnina na tržište strancima će biti još zanimljiviji.

  Nedavno smo imali situaciju da je klijent, koji je strani državljanin, odlučio da nakon četiri godine provedene u iznajmljenom stanu kupi tu nekretninu kao investiciju, iako više ne stanuje u našem glavnom gradu. Stranci definitivno biraju Beograd za život, a ponajviše Novi Beograd, Vračar, centar, Senjak i Dedinje u zavisnosti od prioroteta – blizina internacionalnih škola i vrtića, ili sa druge strane blizina posla. Osim željene lokacije nekretnine, vrlo je važno da još na početku usaglasimo želje klijenta sa finansijskim mogućnostima, ističe Radulović i objašnjava kako su lokacije, koje donedavno nisu bile atraktivne klijentima, dospele na vrh spiska najpoželjnijih odredišta u našem glavnom gradu.

  Novi Beograd je počeo da parira luksuznim lokacijama kao što su Dedinje, Senjak i Vračar. Dodatni razlog koji ovaj kraj Beograda čini ekskluzivnim su i stambeni kondominijumi koji osim izuzetnih stanova nude i bogat sadržaj koji život čine komfornijim i lakšim, kao što su video nadzor i recepcija 24h svakog dana u nedelji, profesionalno održavanje, privatni park, zatim blizina reke, sportskih i šoping centara – kaže Radulović i govori o visini rente koja prati luksuzne nekretnine.

  – Kada je reč o izdavanju, cene zakupa stanova u novogradnji i starogradnji nisu u velikom rasponu. Svakako prednost dajemo novogradnji budući da klijentima nudi dodatni sadržaj poput bazena, spa centra, garaže, obezbeđenja… Ranije su veliki raspon u cenama izdavanja stanova pravili opremljeni i neopremljeni stanovi, budući da su do pre samo nekoliko godina oni sa nameštajem bili dosta skuplji. U današnje vreme se ta cena iznivelisala i jedina razlika je u tome što opremljen stan može mnogo brže da se iznajmi. Izvesno je da će cene izdavanja ostati iste i u narednim godinama i neće se preterano menjati s obzirom na sve veću ponudu novoizgrađenih stanova, naglašava Radulović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: CBS

  What's your reaction?

  Komentari

  • Radoje Milosavljevic

   Ovo je tipicna propaganda u cilju podizanja cena nekretnina. Samo neko ko ne poznaje uredjen zivot u.civilizovanim zemljama moze da poveruje u ovakve price. Nekretnine grade i kupuju ljudi iz uskog kruga SNS-a,koji nemaju predstavu o pravim vrednostima novca. Ko jos moze da za velike pare kupuje stanove i kuce u Beogradu,narocito Novom.Beogradu,a da pri tome zivi u saobracajnom haosu i prljavstini kakve nema ni u trecem svetu.Naravno,niko pametan. Zato druze menadzeru,sta si vec,nemoj da lazes i pomazes Drzavnim razbojnicima,koji kradu nas novac i grade na svakoj ledini nekakve skalamerije koje prodaju svojim partijasima,i tako ukrug.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE