Stranci "poludeli" za Albanijom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stranci “poludeli” za Albanijom

  Dugo je bila “crna rupa” Evrope i stranci koji su tamo letovali često su se smatrali avanturistima i pomalo ludima. Ali danas se mnogi Evropljani odlučuju da kupe nekretnine na obali Albanije.

  Svein Augland je jedan od novih stanovnika ove države jer je prošle godine kupio stan u Sarandi.

  “Moj prviutisak o Albaniji: odlična klima, malo turista, ljubazni ljudi i vrlo zdrava hrana, kaže ovaj Norvežanin kog Albanija podseća na Italiju i Grčku, ali da je još “netaknuta”, piše Deutsche Welle.

  Pored Norvežana, nekretnine u Albaniji kupuju i Šveđani, Danci, Francuzi i Poljaci. Prošle godine su i Ukrajinci otkrili tu balkansku zemlju.

  Nema tačnih brojki, ali smatra se da se oko 400 stranaca skućilo u Albaniji, kaže Ilir Konomi iz agencije za prodaju nekretnina “Albania Property Group”.

  “Zapadni Evropljani se bitno razlikuju od onih sa istoka. Dok Norvežani rado kupuju velike apartmane, Ukrajinci pre svega gledaju na cenu. Trenutno ima mnogo zainteresovanih iz Velike Britanije.

  Tržište nekretnina na albanskoj obali ima koristi od sve više turista. Tamo redovno obično provode odmor Albanci sa Kosova i iz svih delova sveta, ali ima i sve više drugih turista. Albanska carina je 2015. evidentirala više od 620.000 turista, što je veoma mnogo za zemlju sa ukupno tri miliona stanovnika.

  “Ova zemlja ne nudi samo sunce, more, dobru klimu, divnu prirodu i predusretljive ljude. Turiste psoebno privlače i niske cene. Apartman se može kupiti za 30.000 do 60.000 evra i kod ovako niskih kamata mnogi razmišljaju o takvoj investiciji”, priča Konomi.

  Izvor: Poslovni.hr

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE