Strani menadžment i za RTB Bor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Strani menadžment i za RTB Bor

  Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će za RTB Bor biti napravljena nova menadžment opcija, koja će zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom kreirati program izlaska iz krize tog preduzeća.

  U RTB Bor ćemo napraviti novu menadžment opciju, koja će biti deo menadžmenta iz međunarodnih okvira i deo manežmenta našeg i postojećeg, kojim ćemo napraviti mogućnost da zajedno sa MMF i stručnim konsultantima kreiramo program izlaska iz krize RTB Bor, rekao je Sertić za TV Pink.

  Kako je rekao, taj program se radi i u naredne dve-tri nedelje će biti završen kompletan materijal i biti donete određene odluke.

  Nama je važno da do 28-29. maja sve procedure završimo kako bismo zaštitili RTB Bor nakon izlaska svih 11 preduzeća u maju iz procesa restrukturiranja, kazao je Sertić.

  Time će se, prema njegovim rečima, postići ne samo da RTB Bor i 4.000 radnika nastave da rade i stvaraju, već ćemo po prvi put imati čistu ekonomsku sliku u državi u kojoj neće biti zaštićenih preduzeća.

  Dodao je i da će morati da se preduzmu i određene racinalizacije u tom preduzeću, koje će biti veoma pažljivo vođenje u smislu strukture onog što mora da se menja i tehnoloških procesa.

  Ministar privrede je naveo i da će Vlada Srbije sve ispuniti kada je u pitanju dogovor sa MMF za 11 preduzeća.

  Sertić je rekao da Vlada Srbije za sva preduzeća koja se nalaze na spisku ima plan, kao i plan B, a da je tako i u slučaju PKB korporacije, nakon što se niko nije javio na tender za privatizaciju, navodeći da ta kompanija sigurno neće otići u stečaj u maju.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE