Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Stručnjaci UPOZORAVAJU: Kačenje MASKE na retrovizor je OPASNO!

Stručnjaci nemačke kompanije koja se bavi bezbednošću DEKRA uočili su jednu dosta učestalu pojavu u vreme epidemije koronavirusa, a to su maske koje vise s retrovizora u vozilima.

Mnogi vozači u automobilu uvek drže barem jednu masku. Međutim, stručnjaci kompanije DEKRA upozoravaju ih da svoju masku ne bi trebalo da kače na retrovizor, prenosi tportal.

„Čak su i relativno mali privesci za retrovizore poput osveživača vazduha i slično po našem mišljenju – opasni. Dakle, to je još važnije za relativno velike maske za lice“, kaže Peter Riker, šef istraživanja nesreća DEKRA-e.

Problem nije samo u tome što je vozačko vidno polje ograničeno, pogotovo kod skretanja, već i zbog toga što privesci na unutarnjem ogledalu odvraćaju vozačevu pažnju.

„Budući da tamo uvek visi predmet, vozači se navikavaju na stalna kretanja u uglu vidnog polja. To ima za posledicu da vozači primećuju kretanja izvan vozila, poput biciklista ili pešaka s desne strane pura, mnogo kasnije“, kaže stručnjak. To može uzrokovati ozbiljne nesreće koje bi mogle da se izbegnu.

Izvor: tportal

Foto: Pexels

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE