STRUJA za 1.200 domaćinstava proizvedena zahvaljujući - PIVU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STRUJA za 1.200 domaćinstava proizvedena zahvaljujući – PIVU

  Milioni litara piva iz Južne Australije pretvoreno je u električnu energiju u tamošnjem postrojenju za preradu otpadnih voda. Zbog epidemije i restriktivnih mera, pivu koje je korišćeno u ove svrhe prošao je rok.

  Usled mera predostrožnosti zbog zdravstvene krize izazvana novim koronavirusom uvedenih u martu, na mnoge pivare, pabove i restorane stavljen je katanac, a rezultat toga je mnogo neprodatog piva.

  Posledica iznenadno niske potrošnje alkohola bila je nikada veća proizvodnja struje iz obnovljivih izvora u postrojenju za preradu otpadnih voda Glenelg iz Adelejda, prenosi Eneergetski portal.

  Kapacitet je skočio na 654 MW tokom samo jednog meseca. Količina električne energije iz piva je dovoljna za snabdevanje 1.200 domaćinstava.

  U normalnim okolnostima, fabrika generiše oko 80 odsto struje iz biogasa, međutim, pomoću novog resursa, gotovo je energetski samodovoljna. Pivo se ispušta u rezervoare u kojima se meša sa muljem iz kanalizacije.

  U maju je proizvedeno rekordnih 355.200 kubnih metara biogasa, a u junu 320.000 kubnih metara biogasa, “ubacivanjem” 150.000 litara piva u energetski miks nedeljno.

  Izvor: Energetski portal

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE