Sud zabranio štrajk u Kroaciji erlajnsu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sud zabranio štrajk u Kroaciji erlajnsu

  Županijski sud doneo je privremenu odluku da se ne dopušta štrajk u Kroacija erlajnsu (Croatia Airlines) zbog velike štete koja bi njime nastala, a u sredu se nastavlja rasprava kada će biti doneta odluka o zakonitosti štrajka.

  “Ako sud donese odluku da je štrajk zakonit ukinuće ovu privremenu meru, a štrajk bi u tom slučaju najranije mogao početi u nedelju“, rekao je advokat sindikata Albin Hotić, prenosi Hina.

  On smatra da je sud pogrešio u samoj proceni donošenja privremene mere jer se pozvao na odredbu da bi nastala prevelika šteta, rekavši kako sam smisao štrajka i jeste da proizvodi štetu.

  “Pravo radnika je da štrajkuju kako bi prisilili poslodavce na neke ustupke koje im inače ne bi dali da radnici ne prete obustavama rada. Pozivati se na štetu u slučaju štrajka je kontradiktorno, to je kontradikcija u samoj interpretaciji”, rekao je.

  Naglasio je da je štrajk zakonito nanošenje štete poslodavcu koji se tako prisiljava da nešto učini što inače ne bi. Svakako ćemo se žaliti, imamo pravo žalbe Vrhovnom sudu i to ćemo iskoristiti”, rekao je Hotić.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE