Suđenje Miškoviću: Tužilaštvo traži 12 godina zatvora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Suđenje Miškoviću: Tužilaštvo traži 12 godina zatvora

  Tužilaštvo u sudskom procesu protiv biznismena Miroslava Miškovića traži zatvorsku kaznu od 12 godina i novčanu kaznu za vlasnika kompanije Delta Holding.

  Zamenik tužioca Tamara Ristić zatražila je pred Specijalnim sudom zatvorsku kaznu od 12 godina za Miškovića, zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja, čime je putarska preduzeća oštetio za 30 miliona evra. Pored kazne zatvora, Ristić je tražila i novčanu kaznu, ali nije opredelila visinu.

  U nastavku suđenja Miškoviću, Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo je završne reči u tom procesu, nakon što je sudsko veće Specijalnog suda odbilo nove dokazne predloge odbrane za saslušanje još dva svedoka i jednog stručnjaka za poreze.

  Ristićeva je najpre obrazložila navode optužnice i analizirala izvedene dokaze, i na kraju izlaganja predložila sudu kaznu za vlasnika Delte.

  Mišškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužžen je i za krivično delo zloupotreba služžbenog položžaja zbog navodnog izvlačenje para iz putarskih preduzeća.

  Sudsko veće je ponovo odbilo predlog odbrane da se sasluša Pavle Zelić i kao svedok i kao stručni savetnik, kao i dva nova predloga za svedočenje – šefa knjigovodstva u sistemu Delte Svetislave Cvetić, kao i šefa poslovnog sistema zaduženog za finansije Milke Vojvodić.

  Miroslav Miššković i njegov sin Marko bili su uhapššeni u decembru 2012. godine. Posle viššemesečnog boravka u pritvoru puššteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od višše miliona evra, a pasošši su im i dalje u sudskom depozitu.

  Izvor: RTS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE