SUFINANSIRANJE MEDIJA: Ministarstvu "nebitna" novinarska udruženja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SUFINANSIRANJE MEDIJA: Ministarstvu “nebitna” novinarska udruženja

  Ministarstvo kulture i informisanja nastavlja da sprovodi konkurse za sufinansiranje medijskih projekata bez obzira na povlačenje predstavnika novinarskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) iz konkursnih komisija, potvrdio je za Danas državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović.

  Ministarstvo je sa žaljenjem prihvatilo njihovu odluku, koja, pre svega, nije u interesu srpskih medija. Ali nastavljamo, u okviru Zakona o javnom informisanju i medijima, i svojih ovlašćenja, bez ikakvih poteškoća, sprovođenje pomenutih konkursa, naveo je državni sekretar.

  Nakon povlačenja predstavnika, Asocijacija medija obrazložila je da je Ministarstvo, za razliku od prethodnih godina, proces konkursa od početka vodilo pogrešno, namernim smanjivanjem broja predstavnika najuticajnijih novinarskih i medijskih udruženja u konkursnim komisijama u korist pretežno nepoznatih organizacija i medijskih radnika, što je dovelo do toga da “legitimitet celog procesa bude kompromitovan”.

  Oni su zbog toga pozvali Ministarstvo da u roku od 10 dana formira sve komisije u novom sastavu, kako bi se konkursni proces nastavio i do kraja sproveo na zakonit i legitiman način.

  “U suprotnom će Ministarstvo kulture i informisanja biti direktno odgovorno za propast ovogodišnjeg konkursa i štetu koju će time naneti i medijima i javnom interesu”, naveli su oni.

  Ipak, Ministarstvo neće uslišiti ovaj zahtev, i nastavlja sa radom kao i do sada, odgovorio je Gajović.

  Komisije za projektno sufinansiranje nesmetano će završiti povereni posao, pa u tom smislu nema potrebe da odgovaramo na poziv UO Asocijacije medija. Naravno da naša vrata ostaju uvek otvorena za dijalog i konstruktivan razgovor, poručio je on.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE