Šuma u Avala filmu dragulj koji se čuva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šuma u Avala filmu dragulj koji se čuva

  Društvena odgovornost Avala studios doo je da vodi računa o prirodi i neće  krčiti šumu kao ni retka stabla u okviru postojeće infrastrukture. Samoniklo divlje rastinje i korov biće sanirani u saradnji sa Gradskim zelenilom i Srbija šumama, a pošumljavanje će se vršiti sa tri puta više novih stabala u odnosu na divlje rastinje koje bude uklonjeno. Biće kreirane zelene površine za šetnju i rekreaciju umesto dosadašnjih deponija i nepristučnih delova prirodi.

  Koncept celog projekta je da približi evropske ekološke standarde kroz izgradnju novih objekata, odnosno studija na mestu postojećih i da oživi filmsku industriju. Izgradnja najsavremenijih filmskih studija radi se na osnovu Plana detaljne regulacije čiji je obuhvat 86ha, od čega će biti iskorišćeno oko 40ha. U okviru projekta biće oko 50.000m2 filmskih studija i pratećih prostora za filmsku industriju. Trenutno postoji oko 36.000m2 koji nisu adekvatni, a samo se 3.000 m2 koristi za domaće produkcije s obzirom da ne zadovoljavaju potrebe internacionalnih produkcija. Biće rekostruisana dva studija oko 2.000m2, a ostalo će se zidati prema najsavremenijim standardima. Planirani prihod od filmske industrije stanih filmskih produkcija za Republiku Srbiju biće između 120-150 miliona eura godišnje.

  Avala studios realizuje digitalizaciju filmova koji su u vlasništvu, a koji se čuvaju u prostorijama Jugoslovenske Kinoteke kako bi se očuvalo kulturno nasleđe najveće produkcijske kuće sa ovih prostora.

  Sa ponosom se ističe da je kompletno sređen fundus filmskih kostima koji je zapostavljen, a deo istog bio je doniran za filmove „Kralj Petar“ i „Zaspanka za vojnike“  kao i za proslavu obeležavanja 100 godišnjice Velikog rata.

  Društvo se aktivno uključilo u rešavnje pitanja stambenog zbrinjavanja 43  porodice koje žive više od dve decenije u neuslovnim prostorima radničkih baraka. Bivši radnici RTS, izbeglice i interno raseljena lica iz Hrvatske, Bosne i Kosova i Metohije dobiće u vlasništvu u Resniku stanove čija je vrednost oko 1,5 miliona eura.

  Deo plana izgradnje pored studija obuhvata stambeno poslovni kompleks sa državnom školom, sportskim centrom, dva vrtića, staze za biciklizam, dečije igralište i zgrade sa zelenom energijom. Da bi se očuvala priroda i zadržale zelene površine, predviđeni su parkinzi ispod svih zgrada i filmskih studija.

  O Društvu Avala studios doo i planovima

  Avala film je privatizovan od strane Avala studios i danas je većinski vlasnik društva češka firma SEBRE. Vizionarska kompanija koja je u centru Praga izgradila ekološke zgrade za koje je arhitekta Stanislav Fiala dobio nagrade kao najbolji arhitekta sa pohvalom UNESCA za očuvanje kulturnog nasleđa i koji će u Srbiji biti u timu koja realizuje projekat. Beograd će kroz human, ekološki i u skladu sa očuvanjem zelenih površina dobiti prostor u kome će građani moći da uživaju u segmentu  kulture, umetnosti, sportu, a IT početnici i stručnjaci da razvijaju svoje ideje i kreiraju safe space.

  Obuhvatom plana se nalaze objekti Radio televizije Srbije, Jugoslovenske kinoteke, stanica protivpožarne policije sektora za vanredne situacije, Fakultet za sport (DIF) i crkva Sv. Luka koji će ovim planom konačno dobiti mogućnost za proširenje sopstvenih kapaciteta.

  Društvo Avala Studios teži da povrati sjaj i slavu kroz potpunu revitalizaciju filmske industrije u Srbiji i ulaganje u visini od 65 miliona eura u izgradnju filmskih studija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE