Super brzi prevoz budućnosti je sve bliži (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Super brzi prevoz budućnosti je sve bliži (VIDEO)

  Holandska tehnološka startap kompanija i jedna građevinska firma predstavile su probni futuristički brzi transportni sistem nazvan Hajperlup (Hyperloop), što je prvi korak ka razvoju ovog sistema u Holandiji i drugim zemljama.

  Hajperlup prvo je predložio 2013. suosnivač privatne svemirske kompanije Spejseks i Tesla motorsa Ilon Mask da se ljudi prevoze u “kapsulama” kroz cev brzinama od oko 1.126 kilometara na sat.

  Zamisao je da kapsule unutar cevi lebde na tankom sloju vazduha i da ih pokreću elektromagnetni motori unutar svake kapsule.

  Nova probna instalacija duga 30 metara sa cevima prečnika 3,2 metra postavljena je na Tehničkom univerzitetu u Delftu.

  Tim Hauter, generalni direktor firme Hardt Global Mobiliti, koja radi na projektu zajedno s građevinskom kompanijom BAM, rekao je da je njihov cilj da budu dostupni ljudima koji svakodnevno putuju na posao.

  Hauter je deo tima studenata s tog univerziteta koji je pobedio na takmičenju za Hajperlup koji je Mask organizovao u januaru.

  On je rekao da će cev prvo da se koristi za testiranje na niskim brzinama u vakumu. “Tako da će postojati vozilo u cevi koje se kreće napred nazad pomoću našeg sistema levitacije, uz sistem stabilizacije i obezbeđenja”, rekao je on.

  Njegova startap firma želi da izgradi duži sistem za velike brzine da testira skretanja i prebacivanja iz jedne u drugu traku. Namera je da u naredne četiri godine počne izgradnja trase Hajperlupa između dva grada.

  Izvor: Beta

  Foto: www.hardtglobalmobility.com

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE