Susedi uvode DEČJU KARTICU da zadrže decu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Susedi uvode DEČJU KARTICU da zadrže decu

  Sa depopulacijom i migracijama kao globalnim demografski izazovom suočava se i susedna Hrvatska, koja će u cilju zadržavanja mladih u zemlji uvesti posebne pogodnosti za porodice sa decom.

  Najnoviji projekat Ministarstva za demografiju, poorodicu, mlade i socijalnu politiku – virtuelne Dečje kartice -porodicama sa decom omogućavati pogodnosti i popuste na robe i usluge.

  Reč je o prvoj takvoj pronatalitetnoj meri s nacionalnog nivoa u Evropi, koja nezavisno od broja dece i bez prihodnog cenzusa ili članarine, omogućava finansijske uštede porodicama.

  Većina zemalja članica Evropske unije nudi porodične kartice roditeljima s troje ili više dece, tačnije Porodica 3+ kartice, a koje su dostupne i u Hrvatskoj uz plaćanje prethodno utvrđenog iznosa članarine.

  Popusti bi uz Dečju karticu važili za sve i povećavali bi se s brojem dece. Kako nije reč o klasičnoj kartici već Ministarstvo ovim projektom želi da doprinese digitalizaciji društva i omogući dodatne onlajn usluge građanima.

  Njome će roditelji moći da se koriste u obliku besplatne mobilne aplikacije, koja će se s 1. aprilom 2020. godine registrovati u Registar e-usluge u skladu sa Zakonom o državnoj informacionoj infrastrukturi.

  Ministarstvo će vizuelni identitet Dečje kartice završiti do kraja godine, ali za potpunu i kvalitetnu realizaciju projekta potrebno je uključivanje partnera iz javnog i privatnog sektora, što podrazumeva nacionalne parkove, sportska društva, kulturne ustanove, trgovačke lance i ostale privredne subjekte raznih delatnosti.

  Cilj Ministarstva je da s Dečjom karticom kao simbolom društvenog konsenzusa javnih i privatnih partnera, promoviše društveno odgovorno poslovanje za stvaranje povoljnog i podsticajnog okruženja za porodicu i mlade.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE