Švajcarska kompanija planira proširenje poslovanja u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Švajcarska kompanija planira proširenje poslovanja u Srbiji

  Švajcarska softverska agencija “Namics – A Merkle Company” planira otvaranje novih radnih mesta i proširenje kapaciteta u Srbiji za 30 odsto, predviđeno je poslovnom strategijom agencije za drugu polovinu 2020. godine.

  Predviđeno je proširenje postojećih timova u beogradskoj kancelariji, odnosno zapošljavanje oko 25 softverskih inženjera, kao i razvoj novih sektora unutar agencije, navedeno je u saopštenju.

  Iz “Namicsa” su najavili da će srpski softverski stručnjaci imati priliku da realizuju velike međunarodne projekte i da sarađuju sa inženjerima iz Švajcarske, Nemačke i Velike Britanije.

  „Inženjeri iz Srbije godinama unazad pokazuju zavidno znanje i tehničku ekspertizu, osvajaju nagrade na internacionalnim IT takmičenjima i učestvuju u razvoju naših najvažnijih projekata. Zbog toga smo odlučili da u fokus ovogodišnje strategije proširenja stavimo upravo Beograd”, rekao je izvršni direktor beogradske kancelarije “Namics” Filip Gort.

  Važno je obezbediti praćenje najaktuelnih IT trendova

  U “Namicsu” planiraju razvoj već postojećih timova i nove mogućnosti za usavršavanje softverskih inženjera.

  „Želimo da zaposlimo oko 25 softverskih inženjera, a naša biznis strategija je fokusirana na Java i Frontend inženjere koji se bave Adobe, Hybris i Magnolia platformama. Uz to, planiramo razvoj Salesforce i Drupal timova, kao i sektora za konfiguracije i analitiku”, kazao je Gort.

  Ukazao je da je IT sektor industrija koja se konstantno menja i zbog toga je važno da se kolegama u Srbiji obezbedi mogućnosti za praćenje najaktuelnijih IT trendova.

  „Mnoge naše beogradske kolege su sertifikovani inženjeri za Adobe, Salesforce i SAP, a budući da smo globalni partneri navedenih platformi, želimo i dalje da nastavimo u tom pravcu”, istakao je Gort.

  Švajcarsko-srpska trgovinska komora su istakli da im je posebno zadovoljstvo što “Namics” prepoznaje potencijal srpskog IT sektora.

  „Naša misija i misija naših članova je da podstičemo i podržavamo ekonomsku saradnju dve države. Zbog toga nam je drago što naši partneri ulažu u razvoj industrije koja je važna ne samo za Srbiju, već i za čitav svet”, istakla je izvršna direktorka Švajcarsko-srpske trgovinske komore Ana Grujović.

  Digitalna agencija “Namics” se više od 20 godina bavi digitalnom transformacijom poslovanja, a od 2014. godine prisutna je i na Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE