Švajcarska NE ZNA šta će sa respiratorima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Švajcarska NE ZNA šta će sa respiratorima

  Švajcarske vlasti razmatraju šta da čine s viškom respiratora koje su kupovale u velikim količinama u vreme kada je izbila pandemija koronavirusa.

  Nagomilale su se i zalihe higijenskih maski, te ih je više od 200 miliona, a neke će narudžbe tek da stignu, reklo je ministarstvo obrane i tako potvrdilo pisanje dnevnog lista Sonntags Zeitung.

  List se poziva na zapisnike vladinog komesarijata koji kaže da kantonalne vlasti vraćaju federaciji respiratore, a ove ih nemaju gdje skladištiti niti održavati.

  To znači da ih kantoni mogu zadržati, prodati drugim državama ili donirati, možda zemljama u razvoju.

  Kako je procenat oboljelih i umirućih od COVID-19 rastao ranije ove godine, države su pohrlile sa kupovinom respiratora, od kojih svaki košta više desetina hiljada dolara.

  Ministarstvo obrane je objavilo da je od 900 respiratora isporučenih do 24. juna, 261 skladišteno u vojnoj medicinskoj službi, a 639 je razdeljeno kantonima.

  Još 300 respiratora će stići do sredine avgusta.

  Vlada je zadužila vojnu medicinsku službu za kupovinu opreme kako se pandemija širila. Zatražila je da parlament odobri više od 2,5 milijarde franaka u tu svrhu, a potrošena je približno petina te svote.

  Kupovina zaštitne opreme, medicinskih potrepština i testova još traje, a izveštaj o ukupnoj ceni biće obavljen kada se sve završi.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE