Svakom poslodavcu koji VRATI RADNIKE na posao država daje - BONUSE - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svakom poslodavcu koji VRATI RADNIKE na posao država daje – BONUSE

  Britanska vlada nastojaće da otkloni krizu nezaposlenosti isplatom bonusa kompanijama koje će vraćati na posao radnike otpuštene zbog korona-krize, najavio je ministar finansija Riši Sunak.

  Prema tom planu, poslodavac bi po svakom zaposlenom vraćenom na posao dobio bonus od 1.000 funti (1.256 dolara) nakon što krajem septembra završi državni program subvencionisanja plata onih koji su otpušteni zbog korona-krize, rekao je Sunak u parlamentu, prenosi Bankar.me.

  Kroz program za očuvanje radnih mesta, britanska vlada subvencioniše plate devet miliona radnika, što je ekvivalent više od trećine ukupno zaposlenih u privatnom sektoru, a podupire i plate dva miliona samozaposlenih, podseća Rojters.

  “Želim da svaka osoba u ovom parlamentu i u zemlji zna da neću prihvatiti nezaposlenost kao neizbežan ishod”, rekao je Sunak parlamentarcima.

  Novi plan uključuje i dve milijarde funti vredan fond za potrebe kreiranja privremenih poslova za nezaposlene u dobi od 16 do 24 godine u šestomesečnom periodu. U planu je i najveće povećanje broja pripravničkih mesta u istoriji, koje će takođe delom finansirati vlada.

  Ministar je najavio i značajno smanjenje poreza na dodanu vrednost (PDV) na potrošnju u hotelima, restoranima i turističkim znamenitostima, te subvencionisanje popusta na obroke u restoranima kako bi se pomoglo uslužnom sektoru, najteže pogođenom korona-krizom.

  Standardna stopa PDV-a od 20 odsto biće smanjena na pet odsto za ugostiteljstvo i domaći turizam, počevši od iduće srede, a ostaće na snazi do 12. januara iduće godine. To će vladu stajati oko četiri milijarde funti, rekao je Sunak u parlamentu.

  Izvor: Bankar.me

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE