Sveta vodica iz vatrogasnog kamiona, da otera kriminal

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sveta vodica iz vatrogasnog kamiona, da otera kriminal

  U pojedinim naseljima u gradu Buenaventura u Kolumbiji iz vatrogasnog kamiona je posipana osveštana voda u nadi da će se smanjiti kriminal i korupcija.

  Katolički biskup Ruben Dario Haramiljo Montoja, koji je bio u vatrogasnom kamionu, izrazio je nadu da će osveštanom vodom osujetiti delovanje bandi koje se bave krijumčarenjem droge, kao i rad drugih ilegalnih grupa.

  “Krv prolazi ovim ulicama”, rekao je Haramiljo, koji je na ovom putovanju bio obučen u mantiju, a oko vrata je nosio raspeće.

  Prilikom vožnje, kamion se zaustavio kako bi biskup blagosiljao grupu dece, a vozilo je, uprkos svrsi samog putovanja, bilo ukrašeno prazničnim zelenim i žutim balonima.

  Haramiljo je istakao da je cilj ceremonije da se pokaže solidarnost sa ugroženim zajednicama i da se ilegalnim grupama pošalje poruka da ne mogu uništiti život zajednice i da je narod ujedinjen, javio je AP.

  On je rekao da se ne može čekati reakcija države, te da se treba međusobno podržavati kad god je to moguće. “Patnja pojedinca je patnja svih nas. Ne plašimo se”, poručio je Haramiljo.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE