SVETAO PRIMER koronakrize: Lanac supermarketa OTVARA 16.000 novih RADNIH MESTA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SVETAO PRIMER koronakrize: Lanac supermarketa OTVARA 16.000 novih RADNIH MESTA

  Najveći britanski lanac supermarketa Tesco objavio je da će otvoriti dodatnih 16.000 stalnih radnih mesta kako bi podržao snažan rast poslovanja putem interneta.

  “Tesco očekuje da će većinu tih mesta popuniti kolege koji su se privremeno pridružili kompaniji na početku pandemije COVID-19, a žele da ostanu da rade za stalno”, objavio je britanski lanac supermarketa.

  Među tim poslovima biće 10.000 onih vezanih za prijem i realizaciju narudžbi od klijenata, 3.000 vozača za dostavu, kao i mnoštvo drugih poslova u trgovinama i distribucijskim centrima.

  U koronakrizi mnoge kompanije, uključujući malotrgovce, hotele i avioprevoznike, otpuštaju desetine hiljada radnika kako bi smanjile troškove poslovanja. Britanski supermarketi pak zapošljavaju nove radnike kako bi podmirili povećanu potražnju za dostavu namirnica na kućni prag.

  Diskontni lanci supermarketa Aldi i Lidl prošlog meseca su najavili otvaranje dodatnih 1.200 i 1.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji u ovoj godini, budući da nastavljaju da otvaraju nove trgovine i povećavaju tržišne udele.

  Najveći operater lanaca supermarketa u SAD i Evropi Ahold Delhaize nedavno je objavio da su trgovine toga brenda na globalnom nivou u drugom tromesečju zaposlile više od 45.000 novih radnika, podseća Rojters.

  Nakon skoka tokom pandemije, prodaja u britanskim supermarketima usporila je u 12 nedelja zaključno sa 9. avgustom jer su se potrošačke navike kupaca normalizovale nakon višemesečnog karantina, pokazuju podaci firme za istraživanje tržišta Kantar.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE