SZO oprezna prema ruskoj vakcini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SZO oprezna prema ruskoj vakcini

  Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je oprezno reagovala na vest iz Rusije da je proizvedena vakcina protiv koronavirusa, podsećajući da su neophodne rigorozne procedure za odobrenje bilo koje vakcine.

  “U bliskom smo kontaktu sa Rusima i razgovori se nastavljaju. Pretkvalifikacija svake vakcine mora da prođe kroz rigorozne procedure”, izjavio je portparol SZO Tarik Jašarević novinarima odgovarajući na pitanje o vesti iz Rusije o “prvoj vakcini” protiv koronavirusa.

  Portparol je rekao da pretkvalifikacija uključuje pregled i procenu svih potrebnih podataka o bezbednosti i efikasnosti vakcine, prikupljenih u kliničkim ispitivanjima. Jašarević je dodao da je procedura ista za “svaku kandidat-vakcinu”.

  SZO je pored pretkvalifikacije za vakcine uvela istu proceduru i za lekove. Proizvođači tako moraju od SZO da traže potvrdu predkvalifikacije što predstavlja vrstu garancije kvaliteta.

  Rusija do sada nije saopštila detalje rezultata ispitivanja vakcine kako bi potvrdila njenu efikasnost. Predsednik Vladimir Putin saopštio je da je u Rusiji registrovana prva u svetu vakcina protiv COVID-19, prenela je TV Rusija-24.

  Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško rekao je da je registrovana vakcina jedna od prvih vakcina u svetu i da je potvrđena njena efikasnost i bezbednost.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/putin-objavio-rusija-prva-na-svetu-registruje-vakcinu-protiv-korone/

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/sputnik-srbija-vec-zatrazila-rusku-vakcinu-protiv-korone/

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE