SZO podigla rizik od KORONAVIRUSA na najviši mogući nivo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SZO podigla rizik od KORONAVIRUSA na najviši mogući nivo

  Svetska zdravstvena organizacija (SZO) podigla je nivo opasnosti od korona virusa, odnosno kako mu je zvaničan naziv Kovid-19, sa “visokog” na “veoma visok”.

  SZO je, između ostalog, pozvala ljude da uopšte ne putuju ukoliko imaju temperaturu ili kašalj, a generalni direktor Tedros Adanom Gebrejsus pojasnio je da je “veoma visok” najviši mogući nivo procene rizika.

  Naši epidemiolozi prate situaciju neprestano. Sada smo povećali našu procenu rizika od širenja i rizika od posledica Kovid-19 na veoma visoku na globalnom nivou, rekao je Gebrejsus.

  Kako je istakao Majkl Rajan, izvršni direktor SZO, cilj nije unošenje panike među ljudima.

  Samo želimo vladama zemalja da skrenemo pažnju na realnost sa kojom se suočavamo. Situacija je ozubiljna, ali širenje virusa i dalje može da se obuzda, istakao je Rajan.

  Kako su istakli iz SZO, u poslednja 24 sata prvi slučajevi korona virusa zabeleženi su u Danskoj, Estoniji, Litvaniji, Holansiji i Nigeriji.

  SZO je posebno zabrinuta zbog širenja virusa na afrički kontinent, ali i činjenice da su 24 nova slučaja “izvezena” iz Italije u 14 drugih zemalja, dok se beleži 97 novih pacijenata u 11 zemalja koji su na neki način bili povezani sa Iranom.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE