Tačno kad počne policijski čas - vreme je za "Kafu sa psihologom"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tačno kad počne policijski čas – vreme je za “Kafu sa psihologom”

  Pandemija izazvana virusom COVID-19 je masovna trauma na koju nije imuna nijedna osoba na svetu, gde god da se nalazi. Briga zbog zdravlja bližnjih i neizvesnost u vezi sa budućnošću tište svakog od nas. Koliko god nastojali da gledamo pozitivno i ne gubimo nadu, depresija može da se javi zbog straha i brige, ali i (samo)izolacije posebno pred dvodnevni, do sada najduži policijski čas.

  Druga po redu online tribina Hemofarm fondacije “Na kafi sa psihologom” po nazivom „Kako da izbegnemo depresiju zbog (samo)izolacije?” odgovoriće na pitanje koji su to najefikasniji načini borbe sa depresijom zbog trenutnog stanja.

  „Strepnja, zabrinutost, neraspoloženje i napetost su normalne reakcije u nenormalnim okolnostima. Zavisno od ličnih sklonosti, dobro je raditi ono što volite – čitanje, gledanje filmova, kuvanje, sređivanje kuće, hobiji. Ipak, ne morate biti ni stalno aktivni, u redu je da vam nešto i dosadi. Ponekad je i dosada izazov za kreativnost. (Samo)izolacija koliko god bila neprijatna, ako to radimo zbog sebe i dobrobiti drugih, ako se opaža kao nešto svrsishodno, se lakše podnosi. Takođe, važno je da normalizujemo i prihvatimo sopstvena različita  negativna  osećanja kroz koja prolazimo, bez samoprekorevanja što nismo uvek puni snage i optimizma“, navela je učesnica tribine prof. Dr Tamara Džamonja Ignjatović, odeljenje za psihologiju Filozofski fakultet, Beograd i odeljenje za socijalnu politiku i socijalni rad, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

  Uz dr Džamonju Ignjatović u online tribini učestvuju Žikica Simić, psiholog i rok kritičar, i Dragan Ilić, psiholog i novinar, a snimak tribine možete pogledati na Youtube kanalu Hemofarm fondacije https://youtu.be/SLql8SjkIXE

  Hemofarm fondacija pokrenula je projekat “Na kafi sa psihologom” kako bi ukazala na važnost mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži pomoć stručnjaka.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Hemofarm

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE