Taksistima ćemo dati DESETINE miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Taksistima ćemo dati DESETINE miliona evra

  Taksisti koji kupuju novi automobil sledeće godine mogu da računaju na 8.000 evra dotacije države, a uslov je da kupe vozilo po ceni od najmanje 13.000 evra, električno, hibridno, na komprimovani prirodni gas ili sa “evro 6” motorom, pišu Večernje novosti.

  Da ne bi vraćali poklonjeni novac, moraju da nastave da taksiraju baš tim vozilom najmanje tri godine, a u narednoj godini iz budžeta će biti obezbeđene dotacije za najviše 6.000 taksista.

  Vlada Srbije je usvojila Uredbu o uslovu i načinu subvencionisanja nabavke putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza, koja će biti u primeni do kraja 2020. godine.

  Na dotacije mogu da računaju taksisti koji se tim poslom bave najmanje godinu dana od dana stupanja na snagu vladine uredbe.

  Iznos od 8.000 evra taksisti mogu da iskoriste za učešće za namenski kredit, za finansijski lizing ili plaćanje dela kupoprodajne cene, uz uslov da nemaju dugove za porez.

  Prostom računicom, ukupno izdvajanje države za “obnovu” voznog parka taksista iznosiće do fantastičnih 48 miliona evra.

  Izvor: Beta, Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Rth

   6000 x 8000 e = 48 000 000 e. Daje se taxistima za kupovinu novih automobila. Za te pare moze da se izgradi 5 zgrada kao sto je onkologija 2 i nabavi jos 15 radioterapiskih mašina za zračenje ljudi i time bi se rešio problem u narednih 10 godina sa mašinama a liste cekanja u celoj Srbiji ne bi bilo.

  • Mučenik

   Држава неће поклонити таксистима 140 милиона евра, већ ће им дати паре од отете пензије. Боље је и то, него да покраду те паре, ако већ нису.

  • Nebo J

   Zaista da čovek pomisli da se neko šali. Ne ulagati u prosvetu i zdravstvo nego ovako bacati novac je odluka za čistu jedinicu. Da su išli u škole a ne kupovali diplome možda bi i znali da jedinica nije dobra ocena. Ovako, ko nam je kriv.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE