Tedeschi: Kupićemo Podravku ako država izađe iz nje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tedeschi: Kupićemo Podravku ako država izađe iz nje

  Vlasnik i predsednik Uprave Atlantik Grupe Emil Tedeschi gostovao je na HRT-u i govorio o mogućoj akviziciji Podravke.

  On je rekao da je istina da su još 2009. pokušali da kupe državni paket u Podravci, a isto tako je istina da je tada manjinski partner u Vladi Hrvatska seljačka stranka rekla da će srušiti vladu ako se to dogodi.

  „Ako će država prodavati, mi ćemo se javiti na taj tender, nadam se putem Zagrebačke berze,“ rekao je Tedeschi i dodao kako je uslov za ulazak u Podravku delimični ili celi izlazak države iz dioničarske strukture.

  „Danas država s 25,4 odsto udela ima neproporcionalna prava koja nisu u skladu s preporukama EU-a, možemo reći zlatnu deonicu. Takva je situacija neodrživa, nezavisno od Atlantik Grupe, rekao je on za HRT.

  Na pitanje kako komentariše poruke iz Podravke da bi ona mogla kupiti Atlantik, Tedeschi je izjavio kako u tome ne vidi nikakav problem.

  „Iza Atlantika je više od 30 akvizicija, kako u Hrvatskoj tako i u Evropi, i povećanjem kapitala u proseku od 20 odsto godišnje imamo sva prava izraziti takav interes. Ne vidim nikakav problema da oni, ako stvarno imaju interes, prvo kažu nešto lepo o Atlantik Grupi, a potom daju dobrovoljnu ili obavezujuću ponudu koju bi naši deoničari ozbiljno razmotrili. Mislim da do toga neće doći i da je to šeretsko ponašanje,“ rekao je Tedeschi a prenosi Seebiz.

  Izvor: Seebiz

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE