Telekom Srbija predstavio platformu za razvoj IoT usluga baziranu na LoRa tehnologiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Telekom Srbija predstavio platformu za razvoj IoT usluga baziranu na LoRa tehnologiji

  Kao prvi operator u regionu i pedeseti u svetu, Telekom Srbija predstavio je najsavremeniju infrastrukturu namenjenu IoT (Internet of things) rešenjima – LoRa mrežu.

  LoRa mreža omogućava povezivanje i međusobnu komunikaciju velikog broja najrazličitijih uređaja i senzora i predstavlja osnovu za digitalnu transformaciju društva u celini.

  Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk istakao je da je to tehnologija koja kroz ekosistem senzora obezbeđuje sve preduslove za kreiranje najrazličitijih poslovnih rešenja.

  “Ponosni smo i što smo sa našim partnerima iz Bitgear-a kreirali senzorski uređaj, jedinstven u svetu, čijom primenom rešavamo decenijski problem kompanije, konačno uspostavljajući bezbednosnu kontrolu nad našom podzemnom kablovskom infrastrukturom, jednim od ključnih resursa za nesmetano poslovanje”, rekao je Ćulibrk.

  Osnivač Bitgear-a Dejan Dramićanin rekao je da rešenje na inovativan način koristi najsavremenija svetska dostignuća u telekomunikacionoj i industriji senzora.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je veoma važna saradnja državne kompanije kao što je Telekom Srbija sa domaćim inovativnim kompanijama poput Bitgeara.

  “Saradnjom države i domaćih startap i inovativnih kompanija, podržavamo razvoj domaćeg IT sektora, dobijamo razvijena rešenja koja su naša intelektualna svojina, povećavamo vrednost domaćih kompanija, javnih i privatnih, a Srbija postaje destinacija koja se prepoznaje kao centar tehnologija i inovativnih rešenja i kao izvoznik znanja”, rekla je Brnabić.

  Ona je pozvala i druge kompanije, pre svega javna preduzeća, da identifikuju probleme koje imaju u poslovanju i da pozovu domaće firme, fakultete i institute da zajedno rade na rešavanju tih problema, a da onda od tih rešenja naprave proizvod koji će moći da izvoze iz Srbije.

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kazao je da će Komora aktivno raditi na predstavljanju svojim članicama prednosti nove i najsavremenije tehnologije, koju je Srbija primenila prva u regionu.

  LoRa mreža trenutno pokriva Beograd i njegovu širu okolinu, a uskoro će pokrivati teritoriju cele Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE