X
  • English
X

Test

Medijska kuća BIZLife organizuje muzički spektakl BIZ BENDOVA, a deo prihoda od tog nadmetanja bendova biće namenjen Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Takmičenje kompanijskih bendova BIZ BENDOVI organizuje se drugi put a u Bitef Art Caffe-u 20. novembra u 20 časova nastupiće zaposleni iz devet kompanija: Microsoft, Unicredit, Telenor, Dijamant, Mozzart, BB elektronik, Zuehlke, Transcom i Kreativa New Formula.

Kao i prošle godine, ceo događaj ima humanitarni karakter. Prošle godine prikupljeni novac bio je namenjen organizaciji Nurdor.

Svi vi koji ćete sutra doći na koncert, a i vi koji ste u tome sprečeni, imate priliku da čujete kako se bendovi spremaju za nastup. Na našem Instagram profilu su postavljeni kratki videi svih DEVET bendova:

Microsoft (MDCS Demo bend), Zuehlke (Culke Endžnirs bend), Kreativa New Formula (Tetkini anđeli bend), BB Elektroniks (Tehno BB bend), Telenor (Džajv bend), Dijamant (Masna Kiselina bend), UniCredit (UniQ bend), Mozzart (Mozzart bend), Transcom (Trans-koma bend).

Koncert BIZ BENDOVA podržali su: PEPSI, ADDIKO BANK, KNJAZ MILOŠ, PERNOD RICARD, MERCATOR, MONDELEZ, RED BULL…

Zapratite BIZLife Instagram profil i lajkujte bend koji vam se najviše dopada. Pored odluke žirija, u celokupni rezultat ulazi i vaš glas, glas publike, zato poslušajte BIZ BENDOVE i stisnite lajk za Zvečansku.

Oni od vas koji imaju dobro pamćenje, sećaju se momka koji je ušao u presedničku trku 2017. godine i osvojio skoro 10 odsto glasova na izborima? Da, on se zove Ljubiša Preletačević Beli i bar u poslednjih godinu nije bio aktivan na političkoj sceni. Nije bilo njegovih performansa, nije bilo toliko komentarisanja situacije na društvenim mrežama…Pričali su da se “prodao”, uzeo šta je hteo i povukao se, ali izgleda, da se on vraća.

U objavi na svoj Fejsbuk stranici napisao je da se vraća u politički život i da se “ovog puta uzima sve što pripada meni i ljudima koji su sa mnom u akciji.”

Razlog zašto se vraća, Beli vidi u kako piše, porukama koje mu stižu u inboks. Tvrdi da ga je prošli put “malo prodala ekipa, malo okruženje ispljuvalo, pustilo buvu da sam se prodao”, ali kaže da on “još od malih nogu” nije tip koji odustaje.

Na kraju posta, Beli pita svoje pratioce:

“Jel treba da bojkotujem ko nemoćna opozicija ? Ili treba da učestvujem na izborima pa da me opet nazovu Vučićevim čovekom,” i završava “hamletovski”: “Tu bi or not tu bi….D kveščn iz nau”

Veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima „Kamila“ bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je „uvoz sa Kosova“ čime se grubo krši Ustav Srbije, gde u preambuli stoji da je to sastavni deo naše zemlje, kao i preporuke Ministarstva trgovine.

Da sve bude gore, kada se otvori kutija, primetno je da su čokoladne bombone poređane u obliku „velike Albanije“, čime je upućena jasna provokacija svim kupcima i građanima u Srbiji, pišu Večernje novosti.

Nadležni organi, analtičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u našoj zemlji i poručili da on pod hitno mora da bude i sklonjen sa rafova.

Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što pre morao da bude sklonjen sa rafova.

“Stav naše zemlje po pitanju Kosova je jasan, kao i naš Ustav. S toga ne bismo smeli da dozvolimo da na rafovima viđamo proizvode sa kosovskom deklaracijom. Sve mi je ovo dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik „velike Albanije“”, što je direktna provokacija za svakog našeg građana.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

Nadležni organi smatraju da ima propusta u ovakvom načinu deklarisanja i napominju da carina, a potom i svi ostali moraju biti mnogo pažljiviji i rigorozniji za poslovanje distributera na ovakav način.

Saša Popović i Lepa Brena, zajedno sa Breninim suprugom Slobodanom Živojinovićem, prodali su ostatak od 49 procenata „Grand produkcije“, saznaju Novosti.

Kupac je “United Media”, koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto, a iz “Grand produkcije” za list nisu hteli da daju komentar.

Kako su mediji ranije javili, Brena i Popović su navodno zaradili još 15 miliona evra, koliko su inkasirali i pre pet godina. Celokupna transakcija kupoprodaje biće završena do kraja ove godine, što znači da će od 2020. u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika „Granda“ biti izbrisana.

Popovićev udeo u vlasničkoj strukturi bio je 24 odsto, pa će mu stoga pripasti 7.350.000 evra, dok je pevačica posedovala 25 procenata i ona će biti bogatija za 7.650.000.

Kompanija Delta Holding počeće početkom decembra izgradnju nove poslovne zgrade, Delta House, budućeg sedišta kompanije.

Investicija u vrednosti od 40 miliona evra na površini od skoro 23.000 kvadratnih metara nalaziće se u bloku 19 na Novom Beogradu, između hotela Crowne Plaza i Geneks apartmana.

Projekat će zaposliti 700 ljudi, a po osnovu različitih taksi i dozvola u budžet grada biće uplaćeno oko dva miliona evra, saopšteno je iz te kompanije.

Kako se navodi, prvih pet spratova namenjeno je izdavanju, a poslednja tri rezervisana su za kompanije u okviru Delta Holding grupe.

Zgrada će imati u prizemlju restoran, teretanu, prostor za odmor i opuštanje zaposlenih, kao i 188 parking mesta.

Završetak gradnje i otvaranje zgrade planirani su na proleće 2021. godine.

Savremena poslovna zgrada projektovana je u skladu sa LEED standardima, koji garantuju primenu najviših ekološih standarda u domenu gradnje i održavanja.

„Nakon što smo ove godine uspešno otvorili dva tržna centra – u Banjaluci i u Varni, nastavljamo ulaganje u oblasti nekretnina. Posebno nam je drago što je ovo gradilište u našoj zemlji i glavnom gradu. Novo sedište naše kompanije biće projekat A klase i poslovni prostor visoke kategorije koji se maksimalno prilagođava zakupcima. Pored nove poslovne zgrade, u planu nam je i izgradnja još tri projekta u Srbiji – Delta Planet Autokomanda, Delta Planet Niš i Delta Centar“, izjavila je Zorana Burlić, generalni direktor Delta Real Estate-a.