Testovi u PRIVATNIM laboratorijama i do četiri puta SKUPLJI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Testovi u PRIVATNIM laboratorijama i do četiri puta SKUPLJI

  U pojedinim privatnim laboratorijama serološki testovi na koronavirus skuplji su i do četiri puta nego u državnim, pišu Večernje novosti.

  Dozvolu za serološka ispitivanja na koronavirus dobilo je 27 privatnih laboratorija, rečeno je za taj list u Ministarstvu zdravlja.

  Kada je u svim kovid ambulantama i zavodima za javno zdravlje od 1. jula omogućena ta vrsta testiranja na lični zahtev, propisana je i jedinstvena cena od 1.200 dinara.

  Serološko testiranje bilo je skuplje jedino u Institutu za primenu nuklearne energije (INEP), koji je naplaćuje 3.000 dinara i to opravdava činjenicom da primenjuje nešto drugačije testove nego ostale državne laboratorije.

  Privatnici, međutim, samostalno određuju cenu serološkog testa, pišu Večernje novosti.

  Tako je u jednoj od najvećih beogradskih privatnih zdravstvenih ustanova serološki test 3.900 dinara, a visoku cenu oni su objasnili time da rade antigensko testiranje.

  U drugoj, takođe, velikoj beogradskoj privatnoj klinici serološki test je još skuplji i košta 4.500 dinara i oni rade test na oba antigena, na IgG koji pokazuje da li je osoba bila u kontaktu sa virusom i ima imunitet, i IgM antitela čije prisustvo u krvi ukazuje na aktivnu infekciju.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE