Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

TEŽAK udarac: Ruski Aeroflot UKINUO redovne letove za Tivat

Ruska nacionalna aviokompanija Aeroflot objavila je da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.

Radi se o letovima koji ne funkcionišu od sredine marta kada je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti uvelo privremenu zabranu letova na aerodromima u Crnoj Gori zbog pojave virusa korona.

Ova odluka ruske aviokompanije predstavlja snažan udarac na posrnulu crnogorsku privredu, posebno turizam.

Uzalud su se turistički radnici nadali ruskim gostima koji bi popunili praznu crnogorsku obalu, I koliko toliku popravili katastrofalno stanje.

Kako pišu podgoričke Vijesti, odluka Aeroflota da otkaže kompletan ranije planirani saobraćaj iz Moskve za Tivat za ovu godinu, došla je kao dodatni “hladan tuš” na nade crnogorskih turističkih poslenika da bi se u avgustu i tokom postezone u septembru i okrobru, zahvaljujuči Rusima, ipak moglo nešto spasiti od ovogodišnje inače katastrofalno loše turističke sezone.

Neizvesno je da li će avioni Aeroflota na proleće iduće godine ponovo leteti na relaciji Moskva –Tivat zbog (ne)rentabilnosti, i zbog toga okrenuti “dugim linijama” prema destinacijama koje im garantuju profit.

Izvor: Agencije, Vijesti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE