Tigar Tyres i Porodični dan zdravlja i bezbednosti za ceo Pirot

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tigar Tyres i Porodični dan zdravlja i bezbednosti za ceo Pirot

  Pod sloganom “Da je svaki dan zdrav i bezbedan” kompanija Tigar Tyres je po četvrti put organizovala “Porodični dan zdravlja i bezbednosti”.

  Taj događaj imao je za cilj promociju bezbednosti u saobraćaju, bezbednog i zdravog načina života, uključujući i značaj pojačanih mera prevencije i zdravstvenih pregleda, kao i brigu o zaštiti životne sredine.

  Svojevrstan praznik zdravlja i bezbednosti Tigar Tyres-a zainteresovao je skoro 6.000 posetilaca.

  Jedna od centralnih aktivnosti bila je “Šetnja dobrote”. U šetnji je učestvovalo 1.500 učesnika, koji su zajedno sa vozačima stacionarnih bicikala prešli ukupno 2.853 km.

  U nastojanju da podrži odgovoran pristup zdravlju i istovremeno učini nešto korisno za zajednicu u kojoj posluje, kompanija je posebno vrednovala svaki pređeni kilometar i doniraće ukupno milion dinara u humanitarne svrhe.

  Sredstva su namenjena izgradnji modernog i bezbednog dečijeg igrališta u vrtiću “Lane”, Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”. Pored te donacije, Tigar Tyres će finansirati i tri projekta osnovnih škola iz Pirota i Babušnice koje su pobrale najveći broj glasova posetilaca: Čuvajmo planetu, Posadi i ti svoje drvo i Zelena učionica.

  Izuzetno posećene i zapažene bile su tematske zone u okviru kojih su partneri manifestacije realizovali savremene, edukativne i zabavne aktivacije sa posetiocima, kao što su: Zona bezbednosti, Zona zdravlja, Zelena zona i Zona zabave.

  Koliko je sve to značajno pokazuju i podaci koji se odnose na javno zdravlje u Srbiji i stalan porast gojaznosti, dijabetesa, masnoća u krvi i depresije (Institut za javno zdravlje Srbije “Batut”, Rezultati istraživanja javnog zdravlja stanovništva Srbije 2013). Zvanični podaci govore da skoro 45 odsto populacije u toku svog radnog vremena sedi ili stoji; svaki drugi stanovnik nedovoljno ili nikada ne konzumira voće; rekreacijom, tri puta nedeljno, bavi se manje od devet odsto stanovnika.

  Prema rečima direktorke službi podrške, Milene Tošić kao deo Michelin grupe, Tigar Tyres poštuje najviše standarde i  principe politike kvaliteta, mere zaštite životne sredine, kao i kulture bezbednosti unutar, ne samo kompanije, već i cele zajednice u kojoj posluje.

  “Posebno smo ponosni na projekat ‘Pirot & Tigar Tyres Growing Together’ koji obuhvata brojne incijative u kojima pružamo podršku lokalnoj zajednici u oblastima bezbednosti u saobraćaju, obrazovanja i zdravlja, ilustrujući na taj način društvenu odgovornost i posvećenost zajednici. Zajedno smo pokazali kako ove vrednosti i ubuduće treba da svi zajedno negujemo u Pirotu”, Tošić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE